raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen zbog napada na Jovanovića
25.01.2019.    Vesna Radojević    Foto: Cenzolovka/ Perica Gunjić
Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je zbog sumnje da je naredio paljenje kuće novinara Žig info Milana Jovanovića potvrdio je večeras predsednik Aleksandar Vučić. Jovanović za Raskrikavanje kaže da se oseća zadovoljno zbog hapšenja jer je ovo kako tvrdi već treći put kako je Simonović pokušao njegovo ubistvo. „Ja sam zahvalan policiji što su ovaj put sve preduzeli kako treba, očigledno je da su ovoga puta imali zeleno svetlo“.
"Želim da vas obavestim da je policija Srbije 25. januara uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsednika Opštine Grocka, predsednika opštinskog odbora SNS i glavnog odbora SNS-a", saopštio je Vučić.

Kako prenosi N1, prema saznanjima do kojih je tokom istrage došla policija Simonović je preko jednog policijskog službenika Igoru Novakoviću preneo nalog da se napadne novinar portala Žig info Milan Jovanović.

Vučić je objasnio i da je Novaković potom angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač.

„Obećano mu je 1500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1000 evra za izvršenje, ali je ćutao zbog zapošljavanja u Grockoj“, rekao je Vučić.

Vučić je precizirao da su i policijski službenik, i Novaković, i Marinković, i Cvetković Šijacki priznali izvršenje krivičnog dela.

Podsetimo, sredinom decembra na kuću Milana Jovanovića i njegove supruge u Vrčinu bačeni su Molotovljevi kokteli i pucano im je na ulazna vrata. Jovanović je još tada izjavio da sumnja da iza tog napada stoji predsednik opštine Grocka čije je poslove godinama unazad Jovanović istraživao.

Jovanović tvrdi za Raskrikavanje da mu je Simonović čak tri puta pretio zbog njegovog pisanja o njemu i njegovim poslovima u opštini Grocka.

“Obraćao sam se Vučiću tri puta i on nije ništa preduzeo. Ne bi bilo paljenja moje kuće da je on nešto preduzeo. Ja sam zahvalan policiji što su ovaj put sve preduzeli kako treba, očigledno da su ovoga puta imali zeleno svetlo“, tvrdi Jovanović za Raskrikavanje.

“Naša policija je vrlo sposobna, samo da ih niko ne pritiska. Takođe, bilo je velikog pritiska u medijima i moralo je da se reši“.

Jovanović se nada da će tužilaštvo imati snage i da istraži sve sumnjive poslove Dragoljuba Simonovića u opštini Grocka o kojima je on pisao.

ŽIG info: Stalno nam prete likvidacijama i prebijanjem


Urednik portala iz Grocke Željko Matorčević je za Raskrikavanje ranije kazao da taj portal već godinama ukazuje na brojne probleme u njihovoj opštini, pa i na predsednika gradske opštine Grocka.

„Pišemo o njegovim firmama koje posluju, koje dobijaju stalno poslove na javnim konkursima ili tenderima, o naglom povećanju imovine“, kazao je Matorčević i dodao da je Jovanović u poslednje vreme radio na priči u vezi sa renoviranjem Doma kulture u Vrčinu. „On je bio na tragu da je to u suštini zakupio predsednik opštine Grocka na 99 godina i da će tu praviti neku halu, nešto za privatne potrebe, da izdaje. To je poslednje što je bilo, da li je to razlog ovog napada ili nije, ne znam“.

Kako je Matorčević rekao, putem telefona i društvenih mreža ovaj portal često dobija pretnje likvidacijama i prebijanjem.

„Mi smo to prijavljivali redovno policiji, oni Drugom osnovnom tužilaštvu, međutim odgovor nikada nije stigao. Kad god se raspitamo o predmetu, te predistražni postupak je u toku, dobijamo šture odgovore. Sve se svodi na predistražni postupak“, kazao je ranije Matorčević za Raskrikavanje.
  Vest
Kurir tužio Raskrikavanje i još šest medija, traži 11 miliona dinara
Izdavač provladinog tabloida Kurir tužio je KRIK i izdavače još šest medija zbog nelojalne konk...
  Vest
Bez obaveze emitovanja nacionalnih televizija, Telekom postaje legalni vlasnik medija
Kablovski operatori ipak neće biti u obavezi da emituju kanale sa nacionalnom frekvencijom uz nakna...
  Vest
Legalizacija nelegalnog - država bi da se vrati u medijsko vlasništvo preko Telekoma
Bezmalo je prošla decenija otkako se država zakonom obavezala da će izaći iz vlasništva nad med...
mediji
sloboda medija
Ministarstvo kulture i informisanja
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: