raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Rebić penzionisao niškog inspektora koji je ukazao na kriminal u medijima
11.01.2018.    Vesna Radojević    Foto: Raskrikavanje
Direktor policije Vladimir Rebić ignorisao je odluku Upravnog suda i opet penzionisao niškog inspektora Nebojšu Blagotića koji je 2015. pokušao da pokrene istragu protiv vlasnika određenih medija. Naime, iako je Upravni sud krajem 2017. poništio prvobitno rešenje o penzionisanju Blagotića, direktor policije je to ponovo učinio.
Blagotić je bio inspektor PU u Nišu, a penzionisan je u oktobru 2015. godine, rešenjem tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, i to kako tvrdi Blagotić, samo dan nakon što je Veljoviću zatražio da se saslušaju vlasnici dve medijske kuće bliske vlastima zbog umešanosti u privredni kriminal.

Blagotić se nakon toga žalio Žalbenoj komisiji Vlade Srbije, a potom je protiv te komisije podneo i tužbu Upravnom sudu. Dve godine kasnije, krajem 2017, Upravni sud je uvažio Blagotićevu tužbu i naložio njegovo vraćanje na posao.

Ovu odluku, po svemu sudeći, novi direktor policije je ignorisao i potpisao novo rešenje o penzionisanju.

Do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore na pitanja koja smo uputili Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa ovim slučajem.

Blagotić za Raskrikavanje kaže da se ovim potezom Rebić stavio iznad zakona jer nije poštovao odluku Žalbene komisije Vlade Srbije, odnosno Upravnog suda. Dodaje da bi zbog toga Rebić trebalo da bude i smenjen.

„Da li ima potrebe za policajcem koji je u septembru 2015. uhapsio 17 osoba i na zahtev Višeg javnog tužilaštva iz Niša dobio nalog za dodatnim proverama dva vlasnika medijskih kuća, od kojih je jedan i prijatelj Aleksandra Vučića? Postavljam pitanje direktoru policije da li je to operativna potreba službe? Da se zaštite svi ti ljudi“, pita se Blagotić.

Na novo rešenje o penzionisanju Blagotić se ponovo žalio Žalbenoj komisiji Vlade Srbije i kako kaže očekuje odgovor do kraja januara.

„Ja nisam imao nameru da se pojavljujem u medijima kao pripadnik MUP-a i hteo sam da se sve to završi unutar kuće. Zato sam se obraćao Veljoviću, a Rebiću i Stefanoviću u dva navrata. Obavestio sam o tome u tri navrata i Aleksandra Vučića, ali nisam dobio nijedan odgovor. Zbog toga sam se obratio i medijima, a ako je neistina sve što sam pričao oni bi reagovali posle deset minuta, niko ne bi ćutao“, rekao je Blagotić.

U intervjuu za KRIK Blagotić je govorio o curenju podataka iz istraga i vezama političkih funkcionera, biznisa i istražnih organa u Nišu.
    
  Vest
Portal Južne vesti dobio „kopiju” koja promoviše vlast
Dugo poznati i kritički orijentisan portal sa juga Srbije - Južne vesti nedavno je dobio imenja...
  Vest
Više od pola miliona evra medijima bliskim SNS-u u Nišu
I na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medija iz lokalnog budžeta, grad Niš je najviše par...
  Vest
MUP: Uhapšen direktor Gerontološkog centra, 135 korisnika zaraženo koronavirusom
Direktor Gerontološkog centra Niš Milan Stevanović uhapšen je zbog sumnje da nije preduzeo sve n...
Niš
policija
MUP
Milorad Veljović
BIA
Vladimir Rebić
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: