raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Putnici iz Pariza smešteni u nehigijenskim uslovima, sukobili se sa vojskom i policijom
24.03.2020.    Bojana Pavlović    Foto: Putnici
Oko stotinu srpskih državljana koji su sinoć sa pariskog aerodroma Šarl de Gol prebačeni u Srbiju trenutno se nalaze u centru za izbeglice na Paliću u nehigijenskim uslovima. „Nemamo gde ruke da operemo, nemamo maske, oni nas žrtvuju ovde“. Došlo je do sukoba sa vojskom i policijom.
Putnici iz Pariza sinoć su sleteli na aerodrom u Beogradu posle čega su podeljeni u dve grupe – njih 50 smešteno je u hotel u Rakovici, dok je njih 90 prevezeno u Suboticu. Na aerodromu im, kako kažu, nije obavljen nikakav lekarski pregled.

„Nas je sinoć na aerodromu sačekala policija, rečeno nam je da idemo i kući. Dali su nam papir koji smo potpisali gde piše karantin 28 dana. Stavili su nas u autobus i dovezli u centar za izbeglice na samoj granici pored Subotice. Rekli su nam da ćemo tu sačekati istek policijskog časa, da će nam uraditi pregled i posle odvesti kućama, međutim, tu su nam saopštili da ovde ostajemo neodređeno“, kaže za KRIK Branko Karaklić iz Bajine Bašte.

„Nas je u spavaonicama 40, nemamo tuš, nemamo gde ruke da operemo, na dušecima su tragovi krvi. Nisu nam dali sredstva za dezinfekciju, maske, niti rukavice.”

Kaže da su svi putnici u jednom trenutku sa koferima izašli napolje, polomili kapiju i da je zamalo došlo do tuče između njih i pripadnika policije i vojske.

    

„Shvatamo da smo rizična grupa, pristajemo na samoizolaciju, ali virus se pobeđuje jakim imunitetom, mi smo svi iscrpljeni, dali su nam hleb i paštetu da jedemo. Oni nas žrtvuju ovde, ako je samo jedan od nas zaražen virusom, imamo svi“, kaže Karaklić.

Ostatak putnika sa ovog leta je u hotelu „Slodes“ u Rakovici. Oni sa kojima su razgovarali novinari KRIK-a kažu da su u četvorokrevetnim sobama i da su uslovi pristojni, ali da im niko nije rekao do kada će tu ostati.

Niko od putnika sa kojima su novinari KRIK-a pričali ne zna zbog čega su jedni završili u Beogradu, a drugi u Subotici.

Iz Ministarstva odbrane kažu za KRIK da sve odluke donosi krizni štab i da nemaju informacije ko je odlučio da putnike iz Pariza smesti u vojni objekat. Iz Ministarstva zdravlja poručili su novinarima da pitanja pošalju mejlom.

Putnici koji su se vratili iz Dohe, deluje, imali su više sreće.

Oni su u Beograd stigli svega nekoliko sati pre putnika iz Pariza i svi su autobusima prevezeni do svojih kuća gde su stavljeni u izolaciju. Građani koji nisu iz Beograda, čekali su do prestanka policijskog časa, još nekih osam sati po sletanju, a potom su odvedeni na adrese prebivališta.
  Teorija zavere
Nulta tačka tvrdi da je na Novom Zelandu od vakcine protiv kovida umrla petina stanovništva
Antivakserski portal Nulta tačka je objavio tekst u kome tvrdi da je na Novom Zelandu zabeležen po...
  Dezinformacija
Maske i kovid: Šta znamo i šta su preporuke
Kako poslednjih dana rastu brojevi zaraženih koronavirusom, rastu i dezinformacije. Tako je nedavno...
  Manipulisanje činjenicama
Deset smrtnih slučajeva koje je portal Nulta tačka povezao s vakcinom bez ikakve logike
Antivakserski portal Nulta tačka koristi svaku priliku da vakcinu protiv koronavirusa predstavi ili...
Koronavirus
Beograd
Srbija
Vlada Srbije
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: