raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
rizični mediji
raskrinkano 
analize
o nama
Pretraga po kategoriji:
  Neutemeljeno
  Neutemeljeno
Odbrana jelke, drugi čin

Provladin tabloid „Srpski telegraf“ u tekstu „Otkrivamo sve laži o novogodišnjoj jelki“ navodi da je afera jelka „montirana“, da je njena cena manja od 83 hiljade evra, kao i da je na konkursu za nabavku novogodišnje jelke bilo još ponuda. Slične podatke uveče je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić na televiziji Pink. Nijedan zvaničan dokument, međutim, ne potvrđuje ove navode.

27.12.2017.
  Neutemeljeno
Koliko zapravo ima „senior kartica“?

Za mesec i po dana koliko traje dodela „senior kartica“ dnevni list „Alo” je više puta pisao hvalospeve o ovoj akciji beogradskih vlasti, opisujući je kao „pun pogodak“. Tako su ispratili i dodelu stohiljadite kartice jednom penzioneru u Beogradu. Svega pet dana kasnije Kancelarija Poverenika Rodoljuba Šabića utvrdila je velike propuste gradske uprave u vezi sa skupljanjem ličnih podataka u ovoj akciji, ali i posumnjala u verodstojnost broja podeljenih kartica.

20.12.2017.
  Neutemeljeno
Vulinova izjava kojoj je nemoguće ući u trag

Na društvenim mrežama i nekoliko portala pojavila se navodna izjava ministra odbrane i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina o tome da ako Vučić ne pobedi na izborima “Srbija i ne treba da postoji”. Dokaza da je to izjavio, međutim, nema, a iz Vulinove stranke stiže demanti izjave.

18.12.2017.
PRATI RASKRIKAVANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Raskrikavanje je projekat Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK

O nama
Makenzijeva 46, 11000 Beograd
011 244 19 66
raskrikavanje@krik.rs