raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vesti
  Vest
Kolubarske: Gradonačelnik Valjeva za dva intervjua potrošio 830.000 dinara

Dva intervjua koje je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao listu Alo i portalu Srpskog telegrafa novembra prošle godine, Valjevci su platili 830.000 dinara, piše portal kolubarske.rs.

18.04.2018.
  Vest
NUNS traži od premijerke Brnabić da zaustavi državne pritiske na Južne vesti

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je u otvorenom pismu predsednicu Vlade Anu Brnabić da povodom neuobičajene i iscrpljujuće poreske kontrole koja već duže od pet meseci opseda Južne vesti stane u odbranu novinarskih i medijskih sloboda kako bi se zaustavili administrativni pritisci koji ugrožavaju opstanak nezavisnih medija u Srbiji.

11.04.2018.
  Vest
Listu Palež opet javna opomena, Danas nije prekršio kodeks u slučaju Olivere Zekić

Komisija za žalbe Saveta za štampu izrekla je javnu opomenu obrenovačkom listu Palež, dok je za list Danas utvrđeno da nije povredio Kodeks tekstovima o članici Saveta REM-a Oliveri Zekić. Ista odluka je doneta i u slučaju protiv niškog portala Niške vesti, dok o tekstu na portalu Espreso komisija nije uspela da usaglasi odluku.

11.04.2018.
  Vest
Brnabić: Prekinuti poreske kontrole Južnih vesti ako za to nema potrebe

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i zatražila od nje da se prekine sa poreskim kontrolama Južnih vesti, ukoliko za tim nema potrebe, piše FoNet.

11.04.2018.
  Vest
Nemušti odgovori Poreske uprave o pritiscima na Južne vesti

Na pitanja Raskrikavanja da objasni razloge zbog kojih skoro svake godine poreska inspekcija proverava poslovanje „Južnih vesti“ Poreska uprava odgovorila je kratko da su ti podaci tajna i da sve rade u skladu sa zakonom.

29.03.2018.
  Vest
EPA: “Lajk” iz policijskog vozila Đurićev, imamo potvrdu policije

Nakon što je agencija EPA (Evropska pres-agencija) objavila fotografiju na kojoj navodno Marko Đurić iz policijskog vozila pokazuje podignuti palac, odnosno “lajk”, brojni domaći mediji su je preneli ističući to kao Đurićev herojski čin otpora. I dok deo javnosti sumnja da je u pitanju Đurićeva ruka, s obzirom na to da je imao lisice tokom hapšenja, iz EPA za Raskrikavanje navode da imaju potvrdu kosovske policije da se radi upravo o uhapšenom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

27.03.2018.
  Vest
Kosovska policija demantovala agenciju EPA u vezi sa navodnim "lajkom" Marka Đurića

Uprkos tome što iz Evropske pres-foto agencije EPA tvrde da imaju potvrdu da je čovek koji iz policijskog vozila pokazuje "lajk" upravo Marko Đurić, iz kosovske policije su za portal Fakenews Tragač demantovali ove navode.

27.03.2018.
  Vest
BG centar za ljudska prava: Stanje u medijima se pogoršava

Tokom 2017. godine pojačani su pritisci na novinare, napadi na medijske radnike, vređanja i nezadovoljavajuća sudska zaštita novinara, a većina organizacija se slaže da se stanje u medijima u Srbiji pogoršava, pokazuje godišnji izveštaj Ljudska prava u Srbiji 2017 Beogradskog centra za ljudska prava.

23.03.2018.
  Vest
Najtiražnije novine najmanje izveštavale o Savamali

O noćnom rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala 2016. godine najtiražniji štampani mediji Kurir i Informer izveštavali su najmanje, dok je u list Danas objavio skoro isto toliko tekstova koliko sve novine zajedno. Novine su o ovom događaju, za koji i dalje nisu utvrđeni počinioci, pisale neujednačeno i sa opadajućim interesovanjem, pokazuje istraživanje organizacije Civil Rights Defenders (CRD).

22.03.2018.
prethodni članci  
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: