raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vesti
  Vest
Odloženo saslušanje u postupku koji se vodi protiv ekipe zrenjaninske televizije

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu odložilo je saslušanje svedoka u krivičnom postupku koji se vodi protiv novinara Danijela Radića i snimatelja zrenjaninske televizije KTV. Radić tvrdi za Raskrikavanje i da tužilaštvo odbija da toj redakciji vrati kameru i mobilni telefon, koji su im oduzeti prošle nedelje prilikom privođenja.

31.03.2020.
  Vest
Vlada zabranila izjave u vezi sa virusom, dozvolu ima samo Krizni štab

Vlada Srbije donela je odluku da je za sve informacije u vezi sa novim virusom korona isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić. Brojni novinari saglasni su da je zbog zatvorenih institucija ionako teško doći do zvaničnih informacija, a da će posle ove odluke to biti nemoguće.

31.03.2020.
  Vest
Država neogranizovana da građane obavesti da su u izolaciji

Više sagovornika KRIK-a ukazalo je na neorganizovanost države da građane obavesti da im je određena mera izolacije. Poziv iz policije u kome im je rečeno da su u obaveznoj kućnoj izolaciji neki od njih dobili su tek 10 dana nakon što su, kako kažu, doputovali iz inostranstva. Pojedini, koji su se vratili iz rizičnih zemalja poput Italije, kažu da ih policija do danas nije obavestila ni o kakvim merama. One koji nisu obavešteni da su u izolaciji, policija je hapsila jer ih nije pronašla kod kuće.

30.03.2020.
  Vest
Devojke uhapšene zbog navodnog kršenja izolacije ostaju u pritvoru

Jovana Popović iz Kikinde i Ivana Berić iz Sombora koje su uhapšene pošto su navodno prekršile izolaciju nakon povratka iz inostranstva u Srbiju ostaće u pritvoru pošto je sud odbio žalbe njihovih advokata. Popović je u zemlju došla iz Crne Gore, a Berić iz Bosne i Hercegovine. Ni jedna ni druga, tvrde, na ulasku u zemlju nisu obaveštene da treba da budu u obaveznoj kućnoj izolaciji.

30.03.2020.
  Vest
Umesto izjavu, novinari u Zrenjaninu dobili krivičnu prijavu

Novinar Danijel Radić i snimatelj zrenjaninske televizije KTV pušteni su na slobodu nakon što su noć između četvrtka i petka proveli u zatvoru jer navodno nisu izvršili obaveznu dezinfekciju prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave. Protiv njih je podneta krivična prijava, a naredno saslušanje je zakazano za sledeću nedelju. Radić za Raskrikavanje kaže da je ceo slučaj „politička odmazda“ usmerena protiv njegove televizije jer negativno izveštavaju o zrenjaninskoj vlasti.

28.03.2020.
  Vest
U Somboru uhapšena devojka zbog kršenja izolacije o kojoj nije bila obaveštena

Ivana Berić iz Sombora uhapšena je osam dana pošto se vratila iz Bosne i Hercegovine zbog navodnog kršenja mere obavezne kućne izolacije, a na granici joj nije rečeno da mora da bude u dvonedeljnoj izolaciji, kaže za KRIK njena sestra Jelena Stojanović. U sličnoj situaciji je i Jovana Popović iz Kikinde, o čemu je KRIK juče pisao.

28.03.2020.
  Vest
Vulin za vreme pandemije raspisao nabavku za proveru sopstvenog rejtinga

Ministarstvo odbrane je u jeku vanrednog stanja zbog pandemije novog virusa korona raspisalo na desetine javnih nabavki, među kojima su dve posebno zanimljive. Naime, pre tri dana, ministarstvo Aleksandra Vulina odlučilo je da na tenderu zatraži usluge ispitivanja „rejtinga ministra“, i medija monitoringa.

28.03.2020.
  Vest
Država moli privatnike da ne daju otkaze, a Beograd odlučio da im ne plaća dugovanja

Dok Vlada i njeni ministri gotovo svakodnevno mole privrednike da ne daju otkaze radnicima, beogradska javna preduzeća odlučila su da prestanu sa plaćanjem svojih dugovanja privatnicima. Naime, KRIK-u se javila privatna firma koja je dobila obaveštenje da zbog odluke zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, tokom „situacije uzrokovane virusom COVID 19“ ne mogu da im se namire potraživanja.

27.03.2020.
  Vest
Meštani Deliblata: Bolje koronavirus, nego migranti

Pojedini portali i korisnici društvenih mreža prethodnih dana pisali su da država koristi vanredno stanje da naseli migrante u Deliblatsku peščaru. Nakon odluke Komesarijata za izbeglice da određeni broj njih smesti u Školsko-rekreativni centar u selu Deliblato, meštani tog mesta kod Kovina započeli su proteste govoreći da se protive „naseljavanju“ migranata. Iz Komesarijata za Raskrikavanje navode da nikad nije postojao plan da se migranti „nasele“ već da se privremeno smeste kako bi se rasteretili drugi prihvatni centri tokom vanrednog stanja. Od plana se u međuvremenu odustalo.

27.03.2020.
prethodni članci  
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: