raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Tužilac i otac Andree Bojanić: Žalićemo se na presudu
02.07.2019.    Vesna Radojević    Foto: Raskrikavanje
Sin Željka Mitrovića, Aleksandar, osuđen je danas na godinu dana kućnog zatvora zbog toga što je u julu 2013. godine kolima usmrtio maloletnu Andreu Bojanić. Tužilaštvo, ali i otac Andree Bojanić, najavljuju žalbu na prvostepenu presudu. „Ovo je politički motivisana presuda“, kaže za Raskrikavanje Savo Bojanić.
Sud je kao olakšavajuće okolnosti naveo da je Andrea Bojanić prelazila ulicu na crveno svetlo za pešake kao i da je Mitrović u vreme udesa bio mlađe punoletno lice. Ipak, sudija je obrazlažući presudu navela da je Mitrović vozio više od 80 kilometara na čas, brzinom većom od dozvoljene.

Kako je sudija obrazložila, Mitroviću će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru 2013, godine, skoro tri meseca.

Mitrović je osuđen za dva krivična dela: za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja 11 meseci, a za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi 6 meseci. Sudija je izrekla jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana, a Mitrović je dobio i zabranu upravljanja vozilom od godinu dana.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva za Raskrikavanje kažu da će se žaliti na presudu, a to najavljuje i otac pokojne Andree Bojanić.

„Ovo je presuda ocu, a ne sinu i politički motivisana presuda. Ja sam zatečen i žaliću se na presudu“, rekao je Savo Bojanić za Raskrikavanje.

Prema navodima iz optužnice, Mitrović je BMW u vlasništvu kompanije Pink 18. jula 2013. vozio brzinom većom od dozvoljene, odnosno više od 80 kilometara na čas. Navode da je Mitrović prošao na zeleno svetlo za automobile kada je naleteo na Andreu Bojanić koja je prelazila na crveno za pešake. Navodi se da je telo Andree Bojanić odbačeno 29 metara od mesta udara, a da je Mitrović bez zaustavljanja „svestan svog dela ostavio bez pomoći“ Andreu Bojanić koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta.
  Vest
Medijska imperija Željka Mitrovića bogatija za Red TV, portal i radio
Za vikend građani Srbije dobijaju još jednu televiziju - Red TV. U jednom od promotivnih spotova k...
  Vest
Željko Mitrović - govornik bez aplauza
„1971. godine je jedina korida van Španije održana u Beogradu, na Tašmajdanu, bilo je pet hi...
  Vest
REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog ozoniranja krvi u TV programu
Savet Regulatornog tela za elektronske medije pokrenuo je postupak protiv TV Pink zbog prikazivanja ...
Željko Mitrović
Aleksandar Mitrović
Andrea Bojanić
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: