raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Vučić: Sutra zatvaramo granice i ukidamo međugradski saobraćaj
19.03.2020.    Milica Vojinović    Foto: KRIK
U cilju suzbijanja širenja koronavirusa od sutra će biti zabranjen ulazak putnika u Srbiju, a međugradski autobuski i vozni saobraćaj ukinut, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.
„Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak putnika”, kazao je Vučić i dodao da će u zemlju moći da uđu samo transportni kamioni koji prevoze robu.

On je istakao i da je od uvođenja vanrednog stanja iz inostranstva u zemlju došlo više od 70.000 naših državljana i da se proveravaju svi koji su došli i kojima je određena obavezna samoizolacija. Dodao je da se pojedini telefoni sa italijanskim brojevima prate, pa policija na taj način kontroliše kretanje onih koji bi trebalo da budu u izolaciji.

Jedna od mera koje od sutra stupaju na snagu jeste i obustava međugradskog prevoza autobusima i vozom. Poslednji polasci, kako je naveo Vučić, moraće da krenu sutra do podneva.

„U narednim danima najverovatnije ćemo doneti i dodatne odluke o vremenskom proširenju onoga što neki nazivaju policijskim časom, a mi zovemo zabranom kretanja. To vreme ćemo proširiti i to ćemo vas obavestiti do vikenda”, naveo je Vučić.

On je večeras ponovio i da prehrambenih proizvoda ima dovoljno, kao i goriva i kazao da su danas neki građani širili lažne vesti u vezi sa tim.

„Neko je danas izmislio celu priču o nestašici goriva, ti će ljudi ići u zatvor, mi nikakvih problema sa gorivom nemamo, nafte imamo koliko hoćete”, kazao je i dodao da će Vlada doneti odluku da se dopusti izvoz nafte s obzirom na to da nema ni mesta gde ona da se skladišti.

Vučić je naveo i da je večeras u Beograd stiglo sedam respiratora, dok se čeka da stigne još devet koje smo platili, a treba da stignu iz Lajpciga. Predsednik je naveo da u subotu uveče očekuje još 100 respiratora koji bi trebalo da budu donacija “naše kineske braće”.

“Kupili smo još 200 kliničkih respiratora, ne mogu da govorim gde i kako, i očekujemo da do utorka oni budu u potpunosti na usluzi našem zdravstvenom sistemu.”

Kada je reč o zaštitnim maskama, Vučić je najavio da će ih sledeće nedelje biti dovoljno za sve.

On je večeras istakao i da su svoje hotele na raspolaganje državi stavili biznismeni Tomislav Momirović, Miodrag Kostić, kao i Novica Tončev. Ovi hoteli, ukoliko bude potrebno, biće korišćeni za smeštanje drugih bolesnika, kako bi se u bolnicama napravilo mesta za one koji boluju od koronavirusa, objasnio je Vučić.

On je večeras još jednom apelovao na penzionere da ne izlaze nigde, kao i na sve građane da poštuju zabranu kretanja u vreme kada je to propisano.
  COVID-19
Live blog o dezinformacijama o koronavirusu COVID-19
Ovaj tekst se svakog dana ažurira novim dokazima o dezinformacijama koje se šire u medijima i na d...
  Vest
N1: Uhapšen radnik „Jure“ u Rači
Radnik kompanije „Jura“ u Rači kod Kragujevca Slaviša Pajović uhapšen je danas oko dva sata ...
  COVID-19
Najnovije informacije o koronavirusu
Ovaj tekst biće redovno ažuriran najnovijim informacijama u vezi sa koronavirusom COVID-19.
Koronavirus
Beograd
Srbija
Vlada Srbije
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: