raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Zaražena doktorka Doma zdravlja na Novom Beogradu u Maršala Tolbuhina
23.03.2020.    Vesna Radojević    Foto: Pixabay / jarmoluk
Odeljenje pedijatrije u Domu zdravlja u Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu je zatvoreno jer je jedna doktorka tog odeljenja zaražena novim virusom korona, potvrđeno nam je u tom Domu zdravlja. Ovo je samo još jedna u nizu potvrda zaraze kod zdravstvenih radnika širom zemlje.
„To je informacija još od prošle nedelje. Oni su u kućnoj izolaciji, a pedijatrija nam ovde ne radi, to je to“, kratko nam je rečeno u telefonskom razgovoru.

Na druga pitanja koja smo uputili mejlom - koliko članova osoblja je u samoizolaciji zbog kontakta sa doktorkom i da li su njeni pacijenti obavešteni, nismo dobili odgovor do objavljivanja ovog teksta.

Takođe, naša novinarka nije mogla da stupi u kontakt ni sa kim iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd jer su dežurni brojevi non-stop zauzeti.

Do saznanja da je doktorka Doma zdravlja u Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu zaražena, Raskrikavanje je došlo preko čitalaca koji su nam slali prepiske sa „vajbera“ u kojima roditelji jednog vrtića jedni druge upozoravaju da budu u samoizolaciji ukoliko su skoro bili u tom Domu zdravlja.

Podsetimo, Raskrikavanje je dobilo potvrdu prošle nedelje da je u drugom Domu zdravlja Novi Beograd, u Nehruovoj ulici, zaražena pedijatrijska sestra.

Ovih dana stižu i potvrde da su zaraženi lekari i u drugim mestima.

Tako je u Valjevu Zavod za javno zdravlje obustavio rad laboratorija na dve nedelje, zato što je kod petoro zaposlenih test na novi virus korona bio pozitivan. Vrlo slična situacija je i u Čačku jer je jedna od doktorki Zavoda za javno zdravlje obolela, zbog čega je veliki broj osoblja u ovoj instituciji morao da ode u karantin.

Pre dva dana, i direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat potvrdio je da je doktorka koja radi u ambulanti na Novom naselju pozitivna na prisustvo novog virusa korona. Ona se nalazi u kućnoj izolaciji od 10. marta, preneo je N1.

Takođe, zaraženi su i zdravstveni radnici u Kliničkom centru Niš, prenose Južne vesti. Kako navode jedna doktorka KC u Nišu je hospitalizovana, dok su šest lekara i dve sestre u kućnoj izolaciji.
  Vest
Infodemija: Laži opasne kao i novi koronavirus
Tema broj jedan u svetu i kod nas već nekoliko meseci je koronavirus - o njemu se piše u medijima,...
  Vest
REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog ozoniranja krvi u TV programu
Savet Regulatornog tela za elektronske medije pokrenuo je postupak protiv TV Pink zbog prikazivanja ...
  Manipulisanje činjenicama
Šovinistička histerija na Fejsbuku: Podmetnuta vest o migrantima stara mesecima
„Pokret za slobodu i nezavisnost“, antimigrantska Fejsbuk stranica koju trenutno prati preko 30....
Koronavirus
Beograd
Srbija
Vlada Srbije
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: