raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Dezinformacija
Izvorni članak je objavljen 03.10.2018. (Kurir)
Kurir izmislio Nejmarovu izjavu o Crvenoj zvezdi
03.10.2018.    Jelena Đorđević    Nejmar; Foto: Neymar Jr Presentation | Press Conference for PSG/Antoine Dellenbach
Fudbaler francuskog PSŽ-a Nejmar je na pres-konferenciji pred večerašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom govorio o mnogo čemu - o svojoj povredi, igri, formi, ali sam meč sa crveno-belima nije ni spomenuo. I dok brojni domaći mediji to zapažaju kao neobično, a neki čak i kao uvredljivo, u Kurirovoj verziji fudbaler je navodno pozvao na oprez u meču protiv Zvezde.
O pres-konferenciji, u okviru najave večerašnjeg meča 2. kola Lige šampiona koji će biti odigran u Parizu, izvestili su brojni mediji. Da Nejmar nije ništa rekao o Zvezdi primetili su Alo, Sport klub, Blic, ali u tekstu „Oprez, Zvezda nije naivna”, list Kurir donosi sasvim drugačije tvrdnje.
Kurir navodi:
Nejmar poziva na oprez pred meč protiv Crvene zvezde! Jedan od najboljih fudbalera sveta pokazao je izuzetno poštovanje prema srpskom prvaku:

- Moramo da budemo pažljivi u svakom detalju utakmice protiv Crvene zvezde. Bitan je svaki minut meča, istakao je najplaćeniji fudbaler sveta 
  1  ”.
1
Nejmar je, kako se može čuti na snimku konferencije, petnaestak minuta odgovarao na pitanja novinara, ali nijednom ne spomenuvši Zvezdu.

Na jednom mestu, međutim, on kaže nešto slično onome što citira Kurir, ali ni tu nije govorio o Zvezdi već o utakmicama Lige šampiona generalno i tome kako put do trofeja nije lak.

Morate da obratite pažnju na svaki detalj, da budete fokusirani u svakoj sekundi svake utakmice i da uvek date sve od sebe”, čuje se na francuskom jeziku na samom početku Nejmarovog obraćanja, a ovu izjavu je preneo i sajt PSŽ-a.
   


Novinar Aleksandar Radonić, koji je potpisan kao autor teksta, za RasKRIKavanje kaže da se on zaista nalazi u Parizu (iznad teksta i stoji „Kurir u Parizu”), ali da nije pisao ništa o Nejmaru, i uputio novinarku Raskrikavanja na uredništvo.

Urednik sportske rubrike u štampanom izdanju Goran Anđelković rekao je da je tekst „skinut sa agencije”.

Naš novinar je na licu mesta. Da bismo mu olakšali posao skinut je tekst sa agencije. Ne znam tačno koje, novinar je skidao”, kazao je Anđelković i odbio da objasni zašto su napisali ovakav tekst u kome netačno tvrde da je Nejmar izgovorio ove reči na konferenciji na koju se pozivaju.

  Pristrasnost
Kako Informerova matematika „dokazuje“ da su skoro svi Hrvati ustaše
Nakon što su pre dva dana u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde, Informer je zaključio da ...
  Lažna vest
Blic sport preneo izmišljenu izjavu Koline o golu na večitom derbiju
Raspravu oko gola fudbalera Ričmonda Boaćija kojim je Crvena zvezda izjednačila u večitom derbij...
  Lažna vest
Crowdfunding kampanja albanskih narko-dilera
Skoro nedelju dana od utakmice sa Švajcarskom, nakon koje su dvojica igrača albanskog porekla kaž...
Liga šampiona
Crvena zvezda
Nejmar
Fudbal
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: