raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
N1: Uhapšen radnik „Jure“ u Rači
09.04.2020.    Jelena Radivojević    Fabrika „Jura“ u Rači (N1)
Radnik kompanije „Jura“ u Rači kod Kragujevca Slaviša Pajović uhapšen je danas oko dva sata popodne, neposredno nakon skupa nezadovoljnih radnika ove fabrike, a pre nego što je dao izjavu televiziji N1. Iz MUP-a nisu odgovorili na pitanja novinara KRIK-a zbog čega je Pajović priveden.
Nakon sastanka pedesetak radnika kompanije „Jura“ na kom je govorio, Pajović je sačekao reportera N1 televizije Milana Nikića kako bi pred kamerama ispričao zbog čega su radnici nezadovoljni. Oni su se, naime, okupili jer im je rečeno da se uvodi treća smena i rad subotom, uprkos obećanju da se to neće desiti zbog vanrednog stanja i situacije sa koronavirusom, ali se oni potom razišli i većina njih je otišla u fabriku, piše N1.

Nikić je otišao da parkira automobil i uzme opremu kako bi snimio Pajovića.

„Tu je već bio parkiran policijski automobil, mislim da su oni njega pratili sa sastanka. U 14 i 15 sam uzeo iz auta stativ i kameru, on mi se pridružio, pomerili smo se malo, a policijski auto bio je udaljen deset metara. Tri metra kako smo prešli, Pajoviću je prišao jedan krupni policajac i rekao: “Ajde sa mnom u policijsku stanicu”“, rekao je Nikić novinarki KRIK-a.

„Slaviša nije rekao ni reč, što je mene iznenadilo. Kao da je očekivao.“

Nikić je rekao je uspeo da snimi samo kako policija „ubacuje“ Pajovića na zadnje sedište. On je kasnije otišao do policijske stanice gde je čekao oko dva sata, kada je morao da krene za Kragujevac.

Kaže da nije uspeo da razgovara sa načelnicom policijske stanice u Rači, a načelnica policijske uprave Kragujevac nije odgovarala na njegove pozive.

„Pajović se ne javlja i dalje, do četiri i 15 sam sedeo ispred policijske stanice, tada sam morao da krenem za Kragujevac zbog policijskog časa”, rekao je Nikić za KRIK.

N1 je kasnije saznao da je Pajoviću određeno zadržavanje do 48 sati i da će sutra biti saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Aranđelovcu. Njemu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti.

Novinari KRIK-a od Ministarstva unutrašnjih poslova nisu dobili odgovor na pitanje zbog čega je Pajović uhapšen.
  Dezinformacija
Potpredsednik kompanije Fajzer nije uhapšen, ova tvrdnja potiče iz satirične vesti
Lažna vest da je izvršni potpredsednik američke kompanije Fajzer uhapšen nakon što su objavljen...
  Lažna vest
Španija sudi ministru zdravlja jer je utvrđeno da je „kovid biološko oružje“? Netačno.
Poznata teoretičarka zavere Mila Alečković na Tviteru je objavila da je Španija deveta zemlja ko...
  Dezinformacija
Pojava hepatitisa među decom nema veze s vakcinama protiv kovida
Portal Nulta tačka objavio je tekst o „epidemiji hepatitisa kod dece“ koja je aktivna u nekolik...
Koronavirus
Beograd
Srbija
Vlada Srbije
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: