raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Odbačena krivična prijava protiv novinarke Ane Lalić
27.04.2020.    Marija Vučić    Foto: Ana Lalić, nova.rs
Krivična prijava koju je Klinički centar Vojvodine podneo protiv novinarke Ane Lalić je odbačena, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.
Ana Lalić, novinarka portala nova.rs, uhapšena je 2. aprila nakon što je objavila tekst o nedostatku zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine (KCV). Provela je noć u pritvoru, osumnjičena za izazivanje panike i nereda.

Ana Lalić za Raskrikavanje navodi da su za obustavljanje postupka saznali slučajno - advokat NDNV-a se obratio novosadskom tužilaštvu sa pitanjem dokle se stiglo sa postupkom. Odgovor je bio da je postupak obustavljen.

„Obaveštavamo Vas da je rešenjem ovog tužilaštva od 20. aprila odbačena krivična prijava podneta protiv Ane Lalić zbog krivičnog dela izativanja panike i nereda o čemu je obaveštenje upućeno Ani Lalić i njenom braniocu”, navodi se u dopisu tužilaštva koji je Ana Lalić prosledila Raskrikavanju.

Kako navodi, ni njoj ni njenom braniocu nisu poznati razlozi za odbacivanje krivične prijave.

„Zvanično još nismo obavešteni o odluci tužilaštva. Nadam se da će u njihovom dopisu advokatima biti pojašnjen i razlog odustajanja od postupka”, kaže Lalić.

Podsetimo, Anu Lalić je Klinički centar Vojvodine prijavio tužilaštvu zbog teksta „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre".

U njemu je Lalić, na osnovu nekoliko anonimnih izvora iz KCV, ukazala na loše uslove rada u toj zdravstvenoj ustanovi. Novinarka je, kako se navodi u tekstu, pokušala da dobije komentar iz Kliničkog centra, ali bezuspešno. Uprava KCV je, međutim, nakon objavljivanja teksta prijavila novinarku tužilaštvu „zbog uznemirenja javnosti i narušavanja ugleda”.
  Vest
Novinarki Ani Lalić isečena guma na automobilu
Novinarki portala nova.rs Ani Lalić jutros u Novom Sadu probušena je guma na njenom automobilu, s...
  Vest
Ana Lalić: Prepiska sa izvorima mi je u telefonima koji mi još nisu vraćeni
Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić, koja je https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=636==ju...
  Vest
Advokat Ane Lalić: „Sledeći korak je da je oslobodimo svih optužbi“
Novinarka portala nova.rs Ana Lalić puštena je jutros iz pritvora nakon što je saslušana pred no...
Ana Lalić
KCV
Novi Sad
krivična prijava
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: