raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
Odgovor Kurira na tekst Raskrikavanja
16.03.2023.    Raskrikavanje    Foto: Raskrikavanje
Nakon što je na portalu Raskrikavanje u sredu 15. marta objavljen tekst „Današnje ekskluzive tabloida: Niti su njihove niti su ekskluzive“, iz Adria Media Grupe (izdavač Kurira) na našu adresu stigao je odgovor na taj tekst, koji prenosimo u celosti i bez izmena.
„Neistinite su informacije objavljene na internet sajtu raskrikavanje.rs dana 15.03.2023. godine u kojima se tvrdi da je Kurir svojim izdanjem od istog dana u kome je na naslovnoj strani najavio tekst o eksluzivnim dokumentima o ubistvu Zorana Đinđića obmanuo čitaoce, da ih je „mamio“ da potroše 50 dinara iako su čitaoci to sve mogli da čitaju besplatno, da je Kurir svestan da se ne radi o ekskluzivnim dokumentima kako ih je najavio.

Imajući u vidu objavljene neistinite informacije, imamo obavezu prema našim čitaocima da kažemo da Kurir nikog nije „mamio“ kao i da ništa nije slagao.

Da, jeste na naslovnoj strani Kurira od 15.03.2023. godine navedeno da je u pitanju ekskluzivan dokument prvi put u javnosti. I činjenica jeste da je taj dokument prvi put u javnosti, jer dokument niko do sada nije objavio, već samo navode iz njega, što Kurir i potvrđuje navodeći da je izveštaj čitan tokom suđenja. I na naslovnoj, i u tekstu na unutrašnjim stranama je to jasno navedeno, i dodato da se fotografije, koji su sastavni deo dokumenta, prvi put ekskluzivno objavljuju. I činjenica jeste da ih niko do sada nije objavio, i da ih Kurir objavljuje - ekskluzivno!

Naslov mora da odražava suštinu - i to je u ovom slučaju upravo tako. I nigde u pomenutom tekstu i opremi nismo nikog ni slagali, ni mamili da potroši 50 dinara. Najavili smo suštinu onoga što je unutra. I to je tako, bez obzira što Raskrikavanje tvrdi drugačije.“
  Dezinformacija
Marinika Tepić nije zahtevala da se Srbi proglase za genocidan narod
Nakon okupljanja koje je SNS organizovala u petak i nakon protesta „Protiv nasilja“ u subotu, ra...
  Analiza
Osam medijskih manipulacija o protestima za koje treba da znate
Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, gotovo da nije bilo godine bez protesta. Oni postaju sv...
  Manipulisanje činjenicama
SZO ne daje detaljna uputstva deci kako da masturbiraju
Informer je juče napao Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da je „dala detaljno upustvo kako d...
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: