raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Raskrikavanje dobitnik nagrade PC Press-a za najbolji Tviter nalog
05.02.2021.    Raskrikavanje    Foto: Raskrikavanje/ PC Press
Časopis PC Press dodelio je portalu Raskrikavanja godišnju nagradu za najbolji Tviter nalog. Ovaj časopis svake godine dodeljuje 50 nagrada portalima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama u Srbiji za „najbolje onlajn stvari u Srbiji“ u različitim kategorijama.
Ove godine Raskrikavanje je dobilo nagradu na najbolji Tviter nalog u Srbiji 2020. godine.

„Aktuelnost i važnost tema i način na koji se Raskrikavanje njima bavi i kako ih prezentuje kroz tvitove uz dobar balans teksta, hashtag-ova i emotikona, opredelili su žiri da pobedničko mesto u ovoj kategoriji dodeli upravo ovom nalogu“, navodi se u obrazloženju nagrade.

Raskrikavanje je na Tviteru prisutno od samog svog osnivanja 2017. godine, a dosad je nalog zapratilo preko 23.000 ljudi.

„Misija Raskrikavanja je da beleži objavljivanje lažnih i neproverenih vesti, pa i razne oblike kršenja pravila novinarske profrsije koji bi trebalo da osiguraju nezavisno, objektivno i istinito informisanje javnosti u Srbiji“, podsećaju iz PC Press-a.

Osim Raskrikavanja koje je pobednik u ovoj kategoriji, i Tviter nalog novinarke Bojane Lekić je prepoznat kao najbolji privatni nalog u Srbiji.

Žiri su ove godine činili Sanja Lalević iz Httpool-a, zvaničnog predstavnika Fejsbuka za Balkan, konsultantkinja u oblasti digitalnih medija Anđelka Ducić, marketinški stručnjak Istok Pavlović kao i radijski voditelj Uroš Bogdanović.

Kada je reč o ostalim društvenim mrežama, najbolja Fejsbuk stranica ove godine je „Stolar Mile“. U pitanju je stranica Milorada Jurkovića, stolara iz Rakovca kod Beočina koji već pet godina pravi i poklanja stolice za hranjenje dece materijalno ugroženim porodicama i deci sa problemima u razvoju.

Najbolji Jutjub kanal je kanal novinara i voditelja Galeba Nikačevića, Agelast, a najbolji profil na Instagramu, prema oceni PC Press-a, jeste Katarina Mandarina, fotografkinja i putopisna blogerka.

Internet sajt medija koji je žiri ovog časopisa ocenio kao najbolji, jeste sajt RTS-a. U konkurenciji su između ostalih bili i sajt BBC-a u Srbiji, Danas.rs i Nova.rs.

Sajt kompanije Metalac je proglašen za najbolji u kategoriji „E-trgovina“, sajt državne E-Uprave u kategoriji „Poslovni i društveni servisi“. Najbolju aplikaciju, smatra žiri, ima OTP banka.

PC Press, specijalizovani časopis o internetu i računarskim tehnologijama, ove nagrade dodeljuje od 1997. godine u kategorijama „Vesti i mediji“, „E-market“, „Poslovni i društveni servisi“, „Obrazovanje i kultura“, „Dom i porodica“, „Sport i (avan)turizam“, „Mobilne aplikacije i „Društvene mreže (Fejsbuk, Instagram, Tviter, LinkedIn i Jutjub)“.
  Lažna vest
Lažne vesti o lažnim vestima: Fabrikovanje nepostojećih CNN naloga
Prethodnih dana novinarke Raskrikavanja su na Tviteru uočile dve tvrdnje da je američki televizijs...
  Dezinformacija
Protest ljudi umotanih u plastične kese koji leže na ulici, nema veze sa pandemijom
Teorija zavere o tome da je pandemija virusa korona namerno osmišljena, ovih dana je ponovo aktuali...
  Dezinformacija
Podaci iz Velike Britanije ne pokazuju da će potpuno vakcinisani uskoro izgubiti imunitet
Tvrdnje da će potpuno vakcinisani Britanci do kraja februara ove godine u potpunosti izgubiti imuni...
PC Press
Tviter
Raskrikavanje
Nagrada
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: