raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Kolubarske: Gradonačelnik Valjeva za dva intervjua potrošio 830.000 dinara
18.04.2018.    Marija Vučić    Foto: kolubarske.rs
Dva intervjua koje je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao listu Alo i portalu Srpskog telegrafa novembra prošle godine, Valjevci su platili 830.000 dinara, piše portal kolubarske.rs.
Prema njihovim navodima, intervju objavljen u dodatku Aloa pod naslovom “Srpska opozicija je kao folklorna sekcija” plaćen je 540.000 dinara.

Dnevne novine ALO imaju obavezu da objave dodatak Upoznaj Srbiju u kome će informisati javnost o radu i aktivnostima Grada Valjeva i predstaviti Valjevo u svim aspektima obavljanja svojih nadležnosti”, stoji u ugovoru o pružanju usluga promocije koji su potpisali Gvozdenović i direktor dnevnih novina Alo.

Drugi intervju “Dovešćemo u Valjevo najveće srpske biznismene” je objavljen na portalu Srpskog telegrafa, a prema ugovoru za njega je plaćeno 290.000 dinara iz budžeta. Predmet ugovora je “mesečno redakcijsko praćenje”, odnosno “priprema i izrada informativnih materijala i plasiranje sadržaja u dnevnim novinama Srpski telegraf u cilju upoznavanja šire javnosti o aktivnostima Grada.

Gradonačelnik širu javnost o aktivnostima Grada upoznaje plaćajući 830.000 dinara dnevnim novinama i portalu dok pojedinim valjevskim novinarima ne želi da odgovori na pitanja o aktivnostima Grada, upućujući ih da pitanja, na koja nikada ne odgovara, dostave mejlom”, navodi se na portalu kolubarske.rs.

U tekstu se dodaje i da gradonačelnik “većini valjevskih novinara ne obezbeđuje informacije i ometa njihov rad, a istovremeno se ugovorom sa dnevnim novinama Alo obavezuje da obezbedi sve potrebne informacije i neometanu realizaciju dodatka u novinama”.

Ceo tekst pročitajte na sajtu kolubarske.rs.
  Lažna vest
Informer u epizodi “Ako nemaš izjavu, ti je izmisli”
Gotovo da ne mogu da se dese bilo kakvi građanski protesti u Srbiji ili regionu, a da domaći tablo...
  Lažna vest
„Tajne Đinđićeve beleške o Kosovu” odavno dostupne javnosti
Iako politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića ni posle 15 godina nije rasvetljena, Sr...
  Manipulisanje činjenicama
Blicovo pranje gradonačelnikove afere sa nelegalnom kućom
U nedelji kada je u javnosti otkriveno da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak p...
kolubarske.rs
Valjevo
Slobodan Gvozdenović
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: