raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Lažna vest
Izvorni članak je objavljen 20.02.2019. (Informer)
Nemačka policija demantuje Dačića i Informer
20.02.2019.    Jelena Đorđević    Foto: Printscreen / YouTube
Naslovne strane tabloida su ovih dana najviše posvećene smrti pevača Šabana Šaulića koji je preminuo nakon zadobijenih povreda u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Tako današnji Informer tvrdi da „nemačka policija sumnja da je po nečijem nalogu pijani vozač izazvao udes i time usmrtio pevača“ pozivajući se na nemački list Vestfalen blat. U sličnom maniru, naslovna strana Srpskog telegrafa „otkriva“ da su lekari ubili Šabana. Međutim, list Vestfalen blat u svojim tekstovima o smrti ovog pevača ne spominje sumnju policije da je u pitanju namerno ubistvo, a iz nemačke policije za Raskrikavanje demantuju da takva sumnja postoji.
Informer tvrdi da Vestfalen Blat piše da „policija u Nemačkoj istražuje da li je na Šabana Šaulića izvršen atentat u nedelju ujutru na autoputu kod Bilefelda“.

Međutim, nemački list Vestfalen blat u nekoliko tekstova o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povređen Šaban Šaulić nije preneo ništa slično ni tvrdio da postoji sumnja da je u pitanju ubistvo.

Na pitanja Raskrikavanja nemačkoj policiji da li istražuju mogućnost da je neko namerno ubio Šabana Šaulića, kao i da li postoji sumnja za to, odgovoraju da “policija istražuje ovu saobraćajnu nesreću posle koje je pevač umro i da nema sumnje da ga je neko namerno ubio”.

U saopštenju nemačke policije koje opisuje ovu tešku saobraćajnu nesreću koja se desila u prošlu nedelju, navodi se da je vozač koji je izazvao nesreću bio u alkoholisanom stanju kao i da je zadobio lakše povrede, dok su tri osobe u drugom automobilu tada teško povređene. Vozač i Šaulić koji je bio suvozač podlegli su ozbiljnim povredama.

Šaban Šaulić je preminuo u bolnici, što je srpskim tabloidima dalo povoda da posumnjaju da su možda nemački doktori odgovorni za njegovu smrt.

Tako Srpski telegraf na naslovnici tvrdi da ima šokantno otkriće i da su lekari ubili Šabana, kao i da je nemačko tužilaštvo hitno naložilo obdukciju kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

   


Neutemeljene tvrdnje o tome da je Šaulić preminuo nakon što su mu lekari na licu mesta dali nešto da popije izneo je anonimni sagovornik Srpskog telegrafa iz Nemačke, ali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji izjavio da je Šaulić posle nesreće bio loše, ali svestan, a da se nakon sredstva za uspavljivanje koje je dobio od lekara, više nije probudio.

Iako je kardiolog i bivši direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić za Srpski telegaf rekao da sedativ koji je Šaulić dobio nije mogao ni da pomogne ni da odmogne, to ovaj tabloid nije sprečilo da sa sigurnošću optuži nemačke lekare za ubistvo.
  Vest
Apelacioni sud povećao kaznu sinu Željka Mitrovića sa 11 na 12 meseci kućnog zatvora
Osam godina nakon saobraćajne nesreće u Beogradu kojoj je preminula maloletna Andrea Bojanić, Ape...
  Vest
Sinu Željka Mitrovića na ponovoljnom suđenju 11 meseci kućnog zatvora
Sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandar ponovo je osuđen na kućni zatvor i to na 11 mese...
  Vest
Završnica ponovljenog suđenja sinu Željka Mitrovića, tužilaštvo traži 16 meseci zatvora
Na kraju drugog ponovljenog suđenja zbog toga što je u saobraćajnoj nesreći u julu 2013. usmrtio...
Mediji koji su takođe objavili ovu vest:
 Srpski telegraf
 espreso.rs
 Republika.rs
Šaban Šaulić
saobraćajna nesreća
tabloidi
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: