raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Sinu Željka Mitrovića na ponovoljnom suđenju 11 meseci kućnog zatvora
06.10.2020.    Milica Ljubičić / Vesna Radojević    Foto: Raskrikavanje / Aleksandar Mitrović i njegov advokat
Sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandar ponovo je osuđen na kućni zatvor i to na 11 meseci zbog toga što je pre sedam godina, u julu 2013. u saobraćajnoj nesreći usmrtio maloletnu Andreu Bojanić. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, tako da će Mitrović „nanogicu“ nositi oko osam meseci. Aleksandar Mitrović nije prisustvovao čitanju presude.
Aleksandar Mitrović već je bio osuđen na 11 meseci kućnog zatvora u julu prošle godine, ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i suđenje vratio na početak.

Kako su naveli u presudi, prvostepeni sud je u prošlogodišnjoj presudi naveo da prihvata nalaz departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu kojom je utvrđeno da je naletna brzina automobila BMW iznosila 80 kilometara na čas, a do čega se došlo analizom video snimka koji se nalazi u spisima predmeta.

„Međutim, Apelacioni sud smatra da se to veštačenje zasniva isključivo na video snimku za koji je drugi veštak za informacione tehnologije, Časlav Maksić ocenio da je kopija originala i da se samo na osnovu uvida u kopiju ne može utvrditi da li je snimak autentičan ili modifikovan u osnovu na original“, stoji u presudi.

Na današnjem suđenju sudija Zorica Avramović osudila je Mitrovića zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja na 11 meseci kućnog zatvora i pročitala sažeto obrazloženje u kome je ovog puta rekla da je Mitrović vozio brzinom „većom od dozvoljene, koja je bila ograničena 50 kilometara na čas“.

Sudija je rekla da Mitrović ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, a ukoliko to učini jednom u trajanju od više od šest sati da će biti prebačen u neki od od kazneno-popravnih zavoda.

Mitrović je dobio i zabranu upravljanja automobilom od godinu dana koja se računa od dana pravnosnažnosti presude, a nakon izdržane kazne kućnog zatvora.

„Smatram da nije potrebno ponavljati sve razloge koje sam iznela prilikom obrazlaganja presude i prvi put, budući da je izvođenje dokaza na glavnom pretresu ponovljenom postupku, nisu se promenile okolnosti koje bi uticale i na promenu odluke kao i u prethodno iznetoj presudi“, navela je sudija Avramović.

Obe strane će u ovom slučaju imati mogućnost da ulože žalbu Apelacionom sudu, nakon čega će taj sud moći da presudu potvrdi ili preinači.
  Vest
Apelacioni sud povećao kaznu sinu Željka Mitrovića sa 11 na 12 meseci kućnog zatvora
Osam godina nakon saobraćajne nesreće u Beogradu kojoj je preminula maloletna Andrea Bojanić, Ape...
  Vest
Završnica ponovljenog suđenja sinu Željka Mitrovića, tužilaštvo traži 16 meseci zatvora
Na kraju drugog ponovljenog suđenja zbog toga što je u saobraćajnoj nesreći u julu 2013. usmrtio...
  Vest
Odloženo suđenje sinu Željka Mitrovića, novo zakazano za septembar
Zbog trenutne epidemiološke situacije i male sudnice u kojoj je bilo više od pet ljudi, danas je o...
Aleksandar Mitrović
Andrea Bojanić
saobraćajna nesreća
Prvi osnovni sud
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: