raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Odloženo suđenje sinu Željka Mitrovića, novo zakazano za septembar
08.07.2020.    Vesna Radojević    Foto: Raskrikavanje / Aleksandar Mitrović i njegov advokat
Zbog trenutne epidemiološke situacije i male sudnice u kojoj je bilo više od pet ljudi, danas je otkazan glavni pretres u ponovljenom suđenju sinu Željka Mitrovića, Aleksandru, zbog toga što je u julu 2013. godine kolima usmrtio maloletnu Andreu Bojanić. Novo suđenje zakazano je za 15. septembar.
Suđenje Mitroviću ponovo je počelo ispočetka u martu ove godine, nakon što je Apelacioni sud u decembru 2019. ukinuo prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu dana kućnog zatvora za dva krivična dela: za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja dobio je 11 meseci, a za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi još pola godine.

U međuvremenu, za drugo krivično delo - nepružanje pomoći povređenom, nastupila je potpuna zastarelost. Naime, maksimalna kazna za ovo delo je tri godine, a zastarelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predviđene maksimalne kazne. S obzirom da se nesreća dogodila u julu 2013, apsolutna zastarelost nastupila je u julu 2019. godine.

Apelacioni sud je zbog toga preinačio presudu za to krivično delo i odbio optužbu, te za to delo Mitrović više neće moći da bude osuđen.

U odnosu na drugo krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja Apelacioni sud je presudu ukinuo i predmet vratio opet u Prvi osnovni sud.

Kako stoji u presudi, i pored brojnih sudskih nalaza i veštačenja ostalo je nejasno kojom brzinom je upravljao Aleksandar Mitrović.

Na prvom glavnom pretresu ponovljenog suđenja u martu ove godine, Aleksandar Mitrović je rekao pred sudijom Zoricom Avramović ponovio da ostaje pri svom ranijem iskazu u kome je naveo da nije kriv što je u saobraćajnoj nesreći u julu 2013. BMW-om X6 naleteo i usmrtio maloletnu Andreu Bojanić.

Njegovi advokati, Borivoje Pajović i Milenko Milisavljević, takođe su u svojim izlaganjima ponovili stav da bi „nesreća mogla biti izbegnuta jedino da je Mitrović vozio znatno manjom brzinom od dozvoljene“.

Predložili su oslobađajuću presudu za Mitrovića.
  Vest
Apelacioni sud povećao kaznu sinu Željka Mitrovića sa 11 na 12 meseci kućnog zatvora
Osam godina nakon saobraćajne nesreće u Beogradu kojoj je preminula maloletna Andrea Bojanić, Ape...
  Vest
Sinu Željka Mitrovića na ponovoljnom suđenju 11 meseci kućnog zatvora
Sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandar ponovo je osuđen na kućni zatvor i to na 11 mese...
  Vest
Završnica ponovljenog suđenja sinu Željka Mitrovića, tužilaštvo traži 16 meseci zatvora
Na kraju drugog ponovljenog suđenja zbog toga što je u saobraćajnoj nesreći u julu 2013. usmrtio...
Aleksandar Mitrović
Andrea Bojanić
saobraćajna nesreća
Prvi osnovni sud
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: