raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Vest o suđenju sinu Željka Mitrovića nestala sa sajta Večernjih novosti
28.06.2019.    Vesna Radojević    Foto: Printscreen
Vest o završnici suđenja sinu Željka Mitrovića, Aleksandru, juče je bila objavljena samo na sajtu Večernjih novosti čija je novinarka prisustvovala čitanju završnih reči. Danas, međutim, vest više nije bilo moguće na sajtu, a stari link sada vodi ka stranici na kojoj piše „članak nije pronađen“. Šta se dogodilo i zašto je vest skinuta nije poznato, jer na pitanja Raskrikavanja uredništvo Večernjih novosti nije odgovorilo.
U telefonskom razgovoru sa novinarkom KRIK-a u internet redakciji Večernjih novosti rekli su nam da u ponedeljak prepodne pozovemo urednicu sajta Draganu Milovanović i pitamo šta se dogodilo. Na mejl sa pitanjima Milovanović nije odgovorila do objavljivanja ovog teksta.

   Printscreen novosti.rs

Kako je Raskrikavanje već pisalo, završnicu suđenja sinu Željka Mitrovića mediji skoro i da ne prate. Pored novinarke KRIK-a završnim rečima prisustvovala je samo novinarka Večernjih novosti. Vest je od dnevnih listova pored Večernjih novosti, objavio još samo Informer uz naslov da „Tužilaštvo traži zatvor za sina Željka Mitrovića.“

Da podsetimo, tužilaštvo je čitajući završne reči zatražilo da se Mitrović osudi na kaznu od dve godine zatvora, dok odbrana zahteva oslobađajuću presudu. Odluka o presudi biće pročitana naredne nedelje, odnosno 2. jula.

Kako je tužilac Saša Milijanović naveo, zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog sabraćaja tužilaštvo traži kaznu za Mitrovića od godinu i 4 meseca, a zbog nepružanja pomoći povređenom licu još jednu godinu.

„Predlažemo da sud izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i zabranu upravljanja vozilom B kategorije (kolima) u trajanju od jedne godine“.

Celu vest sa ročišta možete pročitati ovde.
  Vest
Suđenje sinu Željka Mitrovića počelo ispočetka
Suđenje sinu Željka Mitrovića, Aleksandru, zbog toga što je u julu 2013. godine kolima usmrtio m...
  Vest
Apelacioni sud ukinuo presudu sinu Željka Mitrovića i suđenje vratio na početak
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je sin Željka Mitrovića, Aleksandar, oglašen ...
  Vest
Sin Željka Mitrovića ne može biti osuđen zbog nepružanja pomoći Andrei Bojanić
Aleksandar Mitrović ne može da bude osuđen što nije pružio pomoć Andrei Bojanić koju je kolim...
Aleksandar Mitrović
Andrea Bojanić
saobraćajna nesreća
Prvi osnovni sud
Večernje novosti
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: