raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Neutemeljeno
Izvorni članak je objavljen 12.07.2019. (Alo)
Šešelj: Bilo bi neozbiljno moje izjave nazvati teorijom zavere
12.07.2019.    Marija Vučić    Vojislav Šešelj u jutarnjem programu Pinka; Foto: TV Pink/ screenshot
Zapadne službe su ubacile profil Aleksandra Vučića u kompjuter i sada na njemu rade naučnici sa ciljem da mu pronađu najslabije tačke u mentalnom sklopu, karakteru, biografiji i udare na njega iz svih oružja, citira tabloid Alo reči Vojislava Šešelja. Lider radikala, međutim, za Raskrikavanje navodi da je govorio generalno o metodu po kome, prema njegovim saznanjima, rade strane službe, ali da nema podatke „direktno za Vučića“. Na komentar novinarke Raskrikavanja da sve ovo onda zvuči kao teorija zavere, Šešelj kaže da bi bilo neozbiljno njegove izjave tako nazvati. „Nisam nestručan pa da lupetam gluposti“.
Vojislav Šešelj je u jutarnjem programu Pinka u četvrtak govorio o navodnom rušenju Vučića.

„Otkako sam se vratio sa službenog puta pre pet godina, on (Vučić prim.aut) je promenio svoju politiku. Mnogo je čvršći na patriotskoj liniji, mnogo bliži sa Rusijom. I on je osetio da ga ugrožavaju na najperfidniji način (...) Oni su njega ubacili u kompjuter, i naučnici rade na njemu i traže mu slabe tačke u mentalnom sklopu, karakteru, biografiji“, rekao je Šešelj.

Na pitanje voditeljke zar nije normalno da je najslabija tačka porodica, Šešelj je odgovorio:

„Pa pazite, ljubav prema bratu je beskrajna, ali kod njega je baš iznad svih kriterijuma. I prema deci, naravno, ali i ocu i majci“, rekao je lider radikala.

Njegove izjave su se našle u tabloidu Alo, u tekstu pod naslovom „Službe spremaju udar na Vučića iz svih oružja“, gde se navodi da je „tim stručnjaka angažovan na pripremi rušenja režima u Srbiji“.

Na pitanje otkud mu informacije da su zapadne službe i naučnici ubacili Vučićev profil u kompjuter, Šešelj za Raskrikavanje navodi da je objašnjavao generalni metod rada stranih službi, a „za Vučića zaključujem na osnovu okolnosti i činjenica za koje znamo“.

Amerikanci se, kaže, svim svojim ozbiljnim protivnicima bave na temeljan, naučni način, u saradnji sa naučnicima raznih struka. Tako su svojevremeno, kaže on, došli i do Koštunice kao najpovoljnijeg kandidata koji će pobediti Miloševića.

„Kompjuter je tada, ja to često u šali kažem, na auspuh izbacio Koštunicu kao najpovoljnijeg kandidata. Oni sada tako rade, ja sam u to ubeđen. Nemam podatke direktno za Vučića, da mogu da kažem rade to i to, ali znam tu metodologiju“, kaže Šešelj i dodaje da je tokom godina čitao razlilčitu literaturu o specijalnom ratu.

Na konstataciju novinarke Raskrikavanja da sve ovo zvuči kao teorija zavere, s obzirom da nema nikakvih pouzdanih informacija, Šešelj navodi:

„Nije baš, bilo bi neozbiljno ovo moje nazvati teorijom zavere. Nisam baš nestručan čovek pa da lupetam gluposti. Ovo pokazuju činjenice, vidite kako deluju njihove zapadne službe, kako deluju ambasade, diplomatska predstavništva. Vidite kad dođu američke diplomate u Beograd sa kim se sastaju. Ne sastaju se sa mnom nego sa onima s kojima računaju da mogu da im posluže kao instrumenti u obaranju Vučića“, kaže Šešelj.

Inače, domaći tabloidi ove nedelje ponovo pišu o „specijalnom ratu“ koji se navodno vodi protiv Vučića. Tako je tabloid Srpski telegraf u sredu objavio da je „Zapad pokrenuo operaciju Omča“ čiji je cilj ekonomski i politički slom Srbije.

Bez argumentacije i dokaza, Srpski telegraf se poziva na „obaveštajne krugove“ u kojima su navodno saznali da se rušenje Vučića sprovodi kroz napade i diskreditaciju njegovih „najbližih saradnika i porodice“ - brata Andreja Vučića, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, premijerku Anu Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tabloidi svako malo upozoravaju na to da određene strukture pripremaju haos i rušenje Vučića, i to uglavnom zapadne obaveštajne službe u saradnji sa opozicijom, aktivistima i nezavisnim medijima.

Tako su Vučića tokom prethodnih godina „rušili“ CIA, MI-6, „Đilas i Amfilohije“, opozicija, Tomislav Nikolić...

Jedna od najdramatičnijih najava rušenja Vučića došla je od urednika Informera Dragana J. Vučićevića novembra 2015. godine, kada ga je gostujući na Pinku upozoravao da ne ide u Kinu, jer će ga „srušiti mafijaška hobotnica“ u međuvremenu.

Njegove tvrdnje da neko planira teška krivična dela tada je proveravalo Tužilaštvo za organizovani kriminal, po čijem nalogu je BIA ispitivala Vučićevića. Sadržaj njegove izjave nije poznat, ali je nakon nje tužilaštvo odbacilo slučaj zbog nedostatka dokaza.

Ovo tužilaštvo, inače, Raskrikavanju nije želelo da dostavi dokumentaciju iz ovog slučaja jer je "strogo poverljiv".
  Pristrasnost
Srpski telegraf nas ubeđuje da je najbolje da Vučić vlada doživotno
Zamislite scenu: hiljade siromašnih i gladnih stoji u redovima čekajući hranu, ljudi cvokoću u h...
  Dezinformacija
LGBT populaciji zabranjeno da budu davaoci krvi? Netačno.
Poznati teoretičar zavere i kandidat za odbornika na listi SNS-a na predstojećim beogradskim izbor...
  Manipulisanje činjenicama
Zloupotrebom podataka prikazan porast raka kod vakcinisanih od kovida od 14.000 odsto
„Broj obolelih od raka porastao za 14.000 posto među Amerikancima koji su se vakcinisali”, piš...
Vojislav Šešelj
Rušenje Vučića
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: