raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Vojtehovski tvrdi da joj ukidaju emisiju, vlasnik TV Prva kaže da su u toku pregovori
04.09.2019.    Vesna Radojević    Detalj iz emisije „Život priča“ / printscreen: TV PRVA
Vlasnik televizije Prva Srđan Milovanović rekao je za Raskrikavanje da emisija „Život priča“ Tatjane Vojtehovski nije skinuta sa programa, već da su u toku pregovori o uslovima nastavka saradnje. „Ona je do sada imala eksterne saradnike, a ja samo želim da to bude u okviru televizije“. Autorka emisije, sa druge strane, tvrdi za Raskrikavanje da nikakvi pregovori nisu u toku i da joj je juče zvanično na sastanku rečeno da emisije neće biti.
„Šta sve novine pišu, to je strašno. Nije skinuta, naravno, u pregovorima smo oko uslova“, kratko je prokomentirsao Milovanović za Raskrikavanje.

Na komenar novinarke da „ne pišu novine“, već da je Tatjana Vojtehovski na tviteru obavestila javnost da se njena emisija „Život priča“ skida sa programa Milovanović je rekao da „ona može da priča šta hoće, jedino ako hoće sama da ode“.

„Ona je do sada imala eksternog režisera kojeg je „iha ha“ plaćala, saradnike… Ja jedino što zahtevam jeste da to bude u okviru televizije i da samo koristi našu opremu, naše resurse da bismo smanjili troškove. Ona je to shvatila kao atak na nju“, rekao je Milovanović.

Vojtehovski: Nikakvi pregovori nisu u toku


Autorka emisije Tatjana Vojtehovski za Raskrikavanje kaže da Srdjana Milovanovića nikada u životu nije videla niti se sa njim čula telefonom, te da nikakvi pregovori nisu u toku.

„Juče mi je na zvaničnom sastanku saopšteno da se serijal ukida“, kaže Vojtehovski i dodaje da je za „zahteve” Srđana Milovanovića prvi put čula od novinarke Raskrikavanja.

„Niko iz menadžmenta nije pomenuo doslovno ništa vezano za te zahteve. A nije niko ni mogao da pomene zato što se emisija proizvodila u okviru televizije. Srdjan Milovanović bi trebalo da zna da sam ja na televiziji zaposlena i da se emisija proizvodila u okviru televizije. Evo sad zna“, rekla je Vojtehovski za Raskrikavanje.

Podsetimo, sinoć je Tatjana Vojtehovski na tviteru objavila video Aleksandra Vučića u kome na televiziji PRVA kritikuje njenu i emisiju Zorana Kesića govoreći da je to najbrutalnija kampanja protiv njega, uz komentar da je samo mesec dana nakon te izjave njoj saopšteno da se emisija Život priča skida sa programa.

„Snimanja za novu sezonu su već počela, ekipa je išla na teren, kapaciteti studija bili zakazani. Odjednom je odlučeno da se emisija ukine“, napisala je ona.



Televizije PRVA i O2 u decembru prošle godine kupio je Srđan Milovanović, brat poverenika Srpske napredne stranke u Nišu. Milovanović je dve televizije sa nacionalnom frekvencijom kupio posredstvom of šor kompanije „Kopernikus Corporation Cyprus“, osnovane u julu prošle godine na Kipru.

Do ove kupovine je došlo nakon što je Milovanović za 195 miliona evra prodao svoj udeo u kablovskoom operateru „Kopernikus technology“ Telekomu Srbije.
  Vest
Ofšor firma sa Kipra kupuje TV Prvu i O2
Mesec dana nakon što je državnom Telekomu prodala svoj udeo u kablovskom operateru „Kopernikus T...
  Analiza
Serbian Front Pages in 2023: Six Newspapers, Over 1,150 Manipulations
Last year, Raskrikavanje recorded at least 1,154 instances of manipulation on the front pages of six...
  Dezinformacija
Saša o Milutinu: Naučnik utvrdio šta su klimatske promene
Opusu stvari zbog kojih se buni i negira, poznati teoretičar zavera Saša Borojević pridružio je ...
TV Prva
Srđan Milovanović
Tatjana Vojtehovski
Život priča
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: