raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Kolubarske: Gradonačelnik Valjeva za dva intervjua potrošio 830.000 dinara
18.04.2018.    Marija Vučić    Foto: kolubarske.rs
Dva intervjua koje je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović dao listu Alo i portalu Srpskog telegrafa novembra prošle godine, Valjevci su platili 830.000 dinara, piše portal kolubarske.rs.
Prema njihovim navodima, intervju objavljen u dodatku Aloa pod naslovom “Srpska opozicija je kao folklorna sekcija” plaćen je 540.000 dinara.

Dnevne novine ALO imaju obavezu da objave dodatak Upoznaj Srbiju u kome će informisati javnost o radu i aktivnostima Grada Valjeva i predstaviti Valjevo u svim aspektima obavljanja svojih nadležnosti”, stoji u ugovoru o pružanju usluga promocije koji su potpisali Gvozdenović i direktor dnevnih novina Alo.

Drugi intervju “Dovešćemo u Valjevo najveće srpske biznismene” je objavljen na portalu Srpskog telegrafa, a prema ugovoru za njega je plaćeno 290.000 dinara iz budžeta. Predmet ugovora je “mesečno redakcijsko praćenje”, odnosno “priprema i izrada informativnih materijala i plasiranje sadržaja u dnevnim novinama Srpski telegraf u cilju upoznavanja šire javnosti o aktivnostima Grada.

Gradonačelnik širu javnost o aktivnostima Grada upoznaje plaćajući 830.000 dinara dnevnim novinama i portalu dok pojedinim valjevskim novinarima ne želi da odgovori na pitanja o aktivnostima Grada, upućujući ih da pitanja, na koja nikada ne odgovara, dostave mejlom”, navodi se na portalu kolubarske.rs.

U tekstu se dodaje i da gradonačelnik “većini valjevskih novinara ne obezbeđuje informacije i ometa njihov rad, a istovremeno se ugovorom sa dnevnim novinama Alo obavezuje da obezbedi sve potrebne informacije i neometanu realizaciju dodatka u novinama”.

Ceo tekst pročitajte na sajtu kolubarske.rs.
  Vest
Naprednjački medij kopirao identitet čačanskog portala Ozon press
Sajt sa istim imenom, sloganom i dizajnom kao čačanski portal ozonpress.net ugledao je svetlost da...
  Pristrasnost
Uhapšeni radnik Krušika za jedne uzbunjivač, za beogradske tabloide - špijun
U štampanom izdanju Srpskog telegrafa vest o Aleksandru Obradoviću iz Valjeva koji je ovih dana po...
  Vest
Polovina novca iz valjevskog budžeta za beogradske firme
Iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja za ovu godinu podelje...
kolubarske.rs
Valjevo
Slobodan Gvozdenović
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: