raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Cenzura
Izvorni članak je objavljen 21.06.2018. (Tanjug)
Nestao Tanjugov tvit sa slikom Vučićevog sina
21.06.2018.    Vesna Radojević    Foto: Printscreen
Agencija Tanjug „skinula“ je tvit da je FIFA kaznila Fudbalski savez Srbije zbog transparenta navijača, a koji su ilustrovali fotografijom na kojoj se vidi da sin predsednika Aleksandra Vučića, Danilo navija sa članovima ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.
Nakon što se na tviteru pojavilo više komentara da ovakvim tvitom Tanjug „radi protiv vlasti“, fotografija je skinuta i sa Tanjugovog sajta, a potom i sa Tvitera.


Ova fotografija međutim može se naći na drugim mestima na internetu, a koji jasno pokazuju da je potekla sa Tanjuga, poput sajta Krstarice.

Direktorka Tanjuga Branka Đukić nije odgovorila na pitanja Raskrikavanja o razlozima za „skidanje“ tvita do trenutka objavljivanja ovog teksta.

Podsetimo, KRIK je objavio da je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo Vučić uslikan prekjuče na stadionu u ruskom gradu Samari tokom utakmice Srbija – Kostarika u društvu navijača među kojima su novinari KRIK-a prepoznali one iz ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Protiv njih vođeni su postupci za različita krivična dela.

Prethodno je i predsednik objavljivanje fotografija na kojima se nalazi njegov sin sa članovima ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi prokomentarisao kao napad na njega i njegovu porodicu.

Izjavio je da mu nije lako da objasni svom sinu „to što vode kampanju protiv njega poslednjih dana“.

„Da mu ja sad objašnjavam što su ga napali što je išao da navija za Srbiju i što je vikao ’Ja te volim Srbijo!’ i što kaže ’Na tri mesta od njega je bio neki koji mu se ne sviđa navijač Partizana’. Uzgred moj sin nije navijač Partizana“, rekao je Vučić.

Predsednik, međutim, kako piše KRIK - nije objasnio kako se njegov sin našao u društvu navijača protiv kojih su vođeni postupci za različita krivična dela.
  Neutemeljeno
Srpski telegraf: Stižu dolari za „lomljenje Vučića”
Srpski telegraf je u opsežnom članku, objavljenom pre dva dana „ukrstio” predstojeći sastanak...
  Vest
Zekić: Ne možemo da reagujemo na najave, snimci možda neće biti objavljeni
REM vrši nadzor samo nad emitovanim sadržajem - ovako se ukratko može parafrazirati odgovor koji ...
  Vest
Majke nestalih mladića mole REM da spreči emitovanje detalja iz istrage protiv Belivuka
Majke petorice mladića, koji su nestali tokom prethodne dve godine i za koje se pretpostavlja da su...
Aleksandar Vučić
Danilo Vučić
navijači
Aleksandar Stanković
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: