raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Pristrasnost
Izvorni članak je objavljen 14.05.2019. (Srpski telegraf)
Paraćinci iz Despotovca ponovo na ulicama
14.05.2019.    Vesna Radojević    Foto: Twitter / Saša Paunović
U tekstu Srpskog telegrafa o jučerašnjem protestu u Paraćinu tvrdi se da se veliki broj građana okupio ispred zgrade opštine iskazujući nezadovoljstvo radom predsednika te opštine, Saše Paunovića. Za izjave druge strane i tvrdnje da se ispred opštine zapravo nisu okupili građani Paraćina, u ovom tabloidu nije se našlo mesta.
„Lopovi“, „Paune fašisto“, „Paune - vrati pare narodu“ samo su neki od slogana na plakatima iste boje i formata, a koje su nezadovoljni građani juče doneli ispred opštine Paraćin. Dok Srpski telegraf tvrdi da su to stanovnici Paraćina, aktuelni predsednik te opštine Saša Paunović tvrdi - SNS ih je doveo iz Despotovca, odnosno iz rudnika Rembas.

„Informacije koje smo dobili potiču od zaposlenih u rudniku, radnika i nekih rukovodilaca, ali i stanovnika Despotovca“, napisao je Paunović na tviteru.

Paunović je objavio i snimke autobusa koji su iz rudnika Rembasa iz Despotovca dovezli demonstrante ispred opštine Paraćin.
Zbog toga je on, kako je rekao listu Danas, podneo i krivične prijave.

„Podnećemo prijave protiv rukovodilaca Rembasa i zahtevati ostavku direktora ukoliko se dokaže da su radnici zloupotrebljeni za potrebe radničke stranke“, kazao je Paunović.

Ni za jednu od ovih informacija ipak nije bilo dovoljno mesta da se nađu u Srpskom telegrafu koji je u svom štampanom izdanju objavio da su se građani okupili u velikom broju tražeći prevremene lokalne izbore zbog toga što je Paunović kako tvrde oštetio budžet za više stotina miliona dinara.

Povereništvo SNS u Paraćinu nekoliko dana organizuje proteste ispred opštine tražeći prevremene lokalne izbore.

   

Iz fabrike na miting


U poslednjih nekoliko godina bili smo svedoci brojnih mitinga Srpske napredne stranke koji su se organizovali tako što su se njihove prisstalice autobusima vozili iz jednog grada u drugi.

Ipak, brojna su i svedočenja da neke „pristalice“ i nisu baš dobrovoljno tu, te da su primorani da dođu na miting da ne bi izgubili posao, obično u javnom preduzeću.

Tako su brojni mediji pisali nakon i uoči poslednjeg mitinga Srpske napredne stranke u Beogradu u okviru Vučićeve turneje „Budućnost Srbije“.

Kolubarske.rs iz Valjeva su pisale da su pored zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama na miting SNS „Budućnost Srbije" morali da putuju i zaposleni u Gradskoj upravi.

„Ta obaveza naročito važi za one koji su angažovani po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, bez obzira na to da li su čalnovi SNS ili SPS", naveo je njihov sagovornik.

Južne vesti su takođe pisale da su „hodnici i kancelarije leskovačkih ustanova i javnih preduzeća bili poluprazni“ 19. aprila kada se održavao veliki miting SNS-a u Beogradu. Kako su im tada rekli oni koji su ostali u Leskovcu, drugi su otišli na miting u Beograd.
  Vest
Dnevnik RTS: Samit u Azerbejdžanu bitniji od protesta u Beogradu
Građani Srbije su u jučerašnjem Dnevniku 2 RTS-a mogli da saznaju kako teku briselski pregovori, ...
  Neutemeljeno
Nova verzija „Linča, silovanja, nasilja“
Bez obzira što video snimci sa subotnjih protesta dokazuju drugačije, današnja štampa nastavlja ...
  Neutemeljeno
Kurir optužio i Hrvate, Bošnjake i Albance za napad na radnike Gradske čistoće
Kada su radnici Gradske čistoće nedugo nakon završetka protesta „1 od 5 miliona“ prošle subo...
protesti
SNS
Paraćin
Saša Paunović
Resavica
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: