raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Puštena iz pritvora devojka iz Sombora koja je uhapšena zbog kršenja izolacije
14.04.2020.    Milica Vojinović    Foto: Ivana Berić (facebook)
Ivana Berić, dvadestjednogodišnja devojka iz Sombora koja je uhapšena krajem prošlog meseca zbog kršenja mera izolacije puštena je danas iz pritvora. Protiv nje se i dalje vodi postupak jer je navodno prekršila obaveznu kućnu izolaciju nakon povratka iz Bosne i Hercegovine polovinom marta o kojoj, kako tvrdi, nije bila obaveštena.
Berić je u pritvoru provela tri nedelje uz obrazloženje da bi, ukoliko izađe na slobodu, mogla da ponovi krivično delo. Puštena je pošto je juče njen advokat Branko Čičovački predao zahtev sudu za ukidanje pritvora.

Postupak protiv nje se nastavlja, a suđenje je zakazano za 21. april.

Berić je uhapšena 23. marta, osam dana nakon što se vratila iz Bosne i Hercegovine. Kako tvrdi, na granici joj niko nije rekao da nakon povratka u Srbiju treba da bude u kućnoj izolaciji.

Njene tvrdnje potkrepljuje i turistička agencija sa kojom je putovala u Bosnu, a iz koje navode da njihovog vodiča, kao ni grupu putnika, niko nije obavestio o obaveznoj izolaciji. Nekoliko dana pre putovanja iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija agenciji je odobren odlazak u Bosnu i Hercegovinu.

Tužilaštvo do sada nije predložilo nijedan dokaz kojim potkrepljuje tvrdnje da je optuženoj usmeno saopštena mera izolacije, kaže za KRIK advokat Ivane Berić.

Podsetimo, juče je iz pritvora puštena i Jovana Popović iz Kikinde koja je u zatvoru Zabela provela 20 dana, takođe zbog kršenja izolacije, mere koja joj, kako tvrdi, nije bila saopštena. Više o ovom slučaju pročitajte u posebnom tekstu.

Zbog ovih i drugih sličnih postupaka koji su pokrenuti od uvođenja vanrednog stanja Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenulo je peticiju za puštanje osumnjičenih iz pritvora uz obrazloženje da u ovim slučajevima ne sme biti doneta osuđujuća presuda. Peticiju je do sada potpisalo više od 13.000 ljudi.
  Vest
REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog ozoniranja krvi u TV programu
Savet Regulatornog tela za elektronske medije pokrenuo je postupak protiv TV Pink zbog prikazivanja ...
  Manipulisanje činjenicama
Šovinistička histerija na Fejsbuku: Podmetnuta vest o migrantima stara mesecima
„Pokret za slobodu i nezavisnost“, antimigrantska Fejsbuk stranica koju trenutno prati preko 30....
  Neutemeljeno
Koronavirus mutirao u najmanje 30 varijacija? Nepotvrđeno.
Vest da je tim kineskih naučnika utvrdio kako je novi koronavirus dosad mutirao u preko 30 varijaci...
Koronavirus
Beograd
Srbija
sudovi
samoizolacija
karantin
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: