raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Sudija predložio da Tanjug i urednik Fejk njuz tragača spor reše mirnim putem
25.11.2020.    Milica Ljubičić    Foto:Printscreen/YT_Pink,N1
Prvo ročište povodom privatne tužbe koju je novinska agencija Tanjug podnela protiv urednika Fejk njuz tragača, Stefana Janjića, održano je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Sudija je predložio i ostavio rok od mesec da se ova tužba reši „mirnim putem”, tj. izvan suda. Ukoliko do toga ne dođe, redovan postupak pred istim sudom biće nastavljen sledeće godine.
Agencija Tanjug podnela je privatnu tužbu protiv urednika Fejk njuz tragača Stefana Janjića zbog izjave koju je u julu ove godine dao na televiziji N1 kada je, između ostalog, rekao da se toj agenciji „ne može verovati jedan kroz jedan“. Tanjug tvrdi da im je na ovaj način Janjić ugrozio kreditnu sposobnost i traže da se on uslovno osudi na godinu dana zatvora.

Današnje prvo suđenje u ovom sporu trajalo je svega trideset minuta, a na samom početku sudija Vuk Djuričković rekao je da publika, u kojoj su uglavnom bili novinari, napusti sudnicu jer „ovo još uvek nije suđenje, već pokušaj mirenja”.

Advokat Stefana Janjića, Veljko Milić na pitanje novinarke Raskrikavanja šta se dešavalo u sudnici, objasnio da su Tanjug i Janjić prihvatili da pokušaju da spor reše mirnim putem.

„Ukoliko se obe strane dogovore i nađu neko zajedničko kompromisno rešenje ovog slučaja, sud će odbiti privatnu tužbu i neće se ni ulaziti u suđenje”, izjavio je Milić za Raskrikavanje.

Ukoliko međutim ne postignu dogovor, naredno ročište održaće se sredinom februara sledeće godine.

Stefan Janjić objasnio je za Raskrikavanje da Tanjug i on sada imaju rok od mesec dana „da se izmire” van suda, ali da ne zna kako će taj proces izgledati. Naglasio je i da se ne oseća krivim.

„Ja ne osećam apsolutno nikakvu krivicu, ne mislim da sam pogrešio, stojim iza svoje ocene. Videćemo kako će se sve to razvijati. Ako ne budemo uspeli da se dogovorimo, onda se suđenje nastavlja 17. februara”, kaže Janjić.

Direktorka Tanjuga Branka Đukić odbila je da da izjavu za Raskrikavanje, uz obrazloženje da je sve što je trebalo rekla na sudu i da neće komentarisati sudski postupak.

„Ne komentarišem sudski postupak koji je u toku, kada se završi, mogu da vam kažem sve što želite”, kratko je odgovorila Đukić.

Tanjug u tužbi Trećem osnovnom sudu u Beogradu tvrdi da je prilikom gostovanja na televiziji N1 Janjić širio neistinite podatke o njihovom poslovanju navodeći nekoliko lažnih vesti o koronavirusu koje su potekle od te agencije. Kako navode, ovim je Janjić izvršio krivično delo narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti za koje je inače zaprećena novčana ili kazna zatvora od godinu dana.

Više o tužbi koju je Tanjug podneo protiv Janjića, možete pročitati ovde.
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića: Završeno iznošenje žalbi na presudu, sledi odluka Apelacionog suda
Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu završeno iznošenje žalbi na presudu u slučaju paljenja ku...
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića po drugi put pred Apelacionim sudom, tužiteljka tražila osam godina zatvora za Simonovića
Nakon godinu dana od donošenja prvostepene presude, u Apelacionom sudu u Beogradu danas je započet...
Okončano apelaciono suđenje za ubistvo Ćuruvije, sledi konačna presuda
Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu iznošenjem završnih reči okončano i poslednje suđenje u ...
Suđenje
Fejk njuz tragač
Tanjug
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: