raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Lažna vest
Izvorni članak je objavljen 10.12.2018. (Srbija danas)
Istraga o sumnjama na namešteni meč i dalje traje
12.12.2018.    Vesna Radojević    Foto: Pixabay
Pred jučerašnji meč Crvene Zvezde i Pari Sen Žermena, portal Srbijadanas ali i brojni drugi prenose pisanja francuskog lista Mond da je Francuska obustavila istragu koja je pokrenuta nakon sumnji da je prošli meč između ova dva kluba bio namešten. Međutim, prema odgovoru francuskog tužilaštva novinarima KRIK-a, istraga još uvek traje, a list nije pisao o obustavljanju, već o mogućnosti da se to desi. Kako navode, istraga je stigla do „mrtve tačke“ zbog „opstrukcija iz Srbije“.
Srbija danas navodi:
KLUPKO SE ODMOTALO: Obustavljena ISTRAGA oko Zvezdine utakmice u Parizu! Iako je prošlo gotovo dva meseca otkako je francuski ,,Lekip” izneo podatak da je jedan neimenovani funkcioner Crvene zvezde uložio veliku svotu novca na utakmicu srpskog i francuskog šampiona, koja je po francuskom listu bila nameštena, istraga će se obustaviti. To je danas preneo francuski ,,Mond”.
1
U kratkom tekstu Srbija danas navodi da je istraga obustavljena, da su oba kluba odbacili optužbe, a prenose i izjavu Zvezdana Terzića.

Međutim, francuski Mond zapravo je pisao o tome kako u istazi koja je pokrenuta u Francuskoj nema pomaka, pre svega zbog opstrukcija iz Srbije što beogradski portal ne prenosi.

Mond piše da se očekuje stručni izveštaj o utakmici kao i da njihov izvor blizak istrazi tvrdi da Srbija ne sarađuje.

„Poslali smo im (Srbiji) zahtev putem Evropola, ali još uvek nemamo odgovor“, piše u tekstu.

List navodi da se do sada u istrazi nije pojavilo ništa osim "nedokazanih informacija i rezultata fudbalske utakmice", kao i da je ona usporena u prvih 48 časova.

Da istraga nije obustavljena još uvek, posredno potvrđuje i francusko tužilaštvo. Naime, na pitanja o istrazi iz francuskog tužilaštva za KRIK juče su naveli da je istraga tajna kao i da neće davati informacije o istrazi koja je u toku.

Podsetimo, dva meseca pošto je francuski "L’Ekip" preneo informaciju da "neimenovani visoki funkcioner Crvene zvezde uplatio pet miliona evra na pobedu Parižana sa pet i više golova razlike", UEFA je pokrenula istragu, a francusko tužilaštvo nastavilo sa predistražnim radnjama.

Naši mediji su i ranije pisali da je došlo do raspleta afere u ovom slučaju. Raskrikavanje je već pisalo da je još pre dva meseca Informer nazvao lažnom dojavu UEFI-i da je visoki funkcioner Zvezde hteo da uloži 5 miliona evra u poraz crveno-belih. Tada su ustvrdili da je doušnik zapravo srpski političar koji je time želeo da nanese štetu Crvenoj zvezdi.
  Klikbejt
Francuska nije pokrenula peticiju i ne povlači priznanje Kosova
Pojedini domaći portali, uz fotografije Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona u srdačnom rukovanj...
  Vest
Informer o požaru u Notr Damu: Priča o božijoj kazni je samo teorija zavere
Skandalozan tekst Informera o tome da je Notr Dam u požaru jer ga je stigla božija kazna naišao j...
  Dezinformacija
Senzacionalizmom i netačnom naslovnom do tiraža
“BOLESNO, Evropa legalizuje seks sa decom od 13 godina”, objavljeno je na naslovnoj strani "Srps...
Crvena Zvezda
Pari Sen Žermen
UEFA
Francuska
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: