raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Dragoljub Simonović podnosi ostavku na funkcije u stranci i opštini
15.03.2019.    Vesna Radojević    Foto: Cenzolovka/ Perica Gunjić
Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, saopštio je da podnosi ostavku na sve funkcije u toj beogradskoj opštini i Srpskoj naprednoj stranci, prenosi N1. Novinar Milan Jovanović za RasKRIKavanje kaže da sad treba videti da li će te ostavke biti prihvaćene, ali i da li će tužilaštvo obratiti pažnju na krivične prijave koje je podnosio protiv Simonovića zbog kako tvrdi, brojnih malverzacija.
„Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen“, naveo je Simonović u pisanoj izjavi i objasnio da se povlači iz politike jer ne želi da se njegovo ime "besprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa Srpskom naprednom strankom".

Novinar Milan Jovanović iz Grocke kome je u decembru prošle godine zapaljena kuća za šta je osumnjičen upravo Simonović kaže za Raskrikavanje da je čuo da je Simonović podneo ostavke, ali da će u to verovati u to tek kada se završe sve procedure.

„Sad moramo da proverimo da li je to politička igra i da li će te ostavke biti prihvaćene. Ko će njima više verovati“, pita se Jovanović. Na opasku Simonovića da se njegovo ime koristi za obračun sa Srpskom naprednom strankom, Jovanović odgovara da je to još jedna manipulacija.

„Nisam član nijedne stranke, niti ću biti. Ja se bavim političarima za koje sumnjam da kradu. Svako ko dođe na vlast, njima ćemo se baviti. Političari treba da služe narodu, a ne narod političarima“, kaže on i podseća da je protiv Dragoljuba Simonovića podnosio krivične prijave zbog drugih malverzacija u kojima je učestvovao, te ga zanima da li će se institucije i time baviti, osim što se bave slučajem paljenja njegove kuće.

„Sve je dostavljeno tužilaštvu, podneli smo dve krivične prijave, sada me više zanima šta se događa sa tim predmetima. Sve malverzacije sam nabrojao, tri puta sam to dostavljao Vučiću, Tužilaštvu za organizovani kriminal, ministarki pravde, jedino nisam patrijarhu dostavio sad me živo zanima šta se sa tim dešava? I da li će nešto uopšte da bude realizovano?“

Podsetimo, novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću iz Grocke 12. decembra prošle godine zapaljena je kuća.Od tada su uhapšene 4 osobe, od kojih je jedna priznala krivicu i sa tužilaštvom potpisala sporazum.

Dragoljub Simonović se sumnjiči da je naredio taj napad.
  Vest
Suđenje Dragoljubu Simonoviću: I drugi okrivljeni optužio policiju za iznudu priznanja
I drugi okrivljeni u slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, Igor Novaković, optužio ...
  Vest
Optuženi za paljenje kuće novinara ne progovaraju dok se ne omogući tonsko snimanje
Suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici za paljenje kuće...
  Vest
Policajac promenio iskaz: Izmislio sam da me je Simonović nagovorio da novinaru zapalim auto
Optuženi policajac Vladimir Mihailović promenio je raniji iskaz i rekao da ga bivši predsednik op...
Milan Jovanović
Grocka
Žig Info
MUP
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: