raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Manipulisanje činjenicama
  Neutemeljeno
Izvorni članak je objavljen 18.03.2019. (Alo)
Verujte nama, a ne sopstvenim očima
18.03.2019.    Raskrikavanje    Foto: Raskrikavanje
Većina današnjih tabloida na naslovnim stranama donosi priče o protestima građanima proteklog vikenda, upadu u RTS i hiljadama građana koji su u nedelju 17. marta opkolili zgradu Predsedništva gde je Aleksandar Vučić održao konferenciju za medije. Dok većina dnevnih naslova piše da Đilas, Jeremić i Obradović žele krv divljajući po Beogradu, tabloid Alo otišao je najdalje - na naslovnoj strani tvrde da je Vučić izašao pred demonstrante i „jasno rekao šta misli o njima“.
Na naslovnoj strani tabloid Alo tvrdi da je Vučić izašao pred demonstrante ispred Predsedništva i jasno im rekao šta misli o njima. Slika kojom ilustruju tekst pokazuje Vučića koji izlazi pred desetak građana. Međutim, predsednik Vučić je iz Predsedništva izašao tek kada su se demonstranti razišli, odnosno otišli u protestnu šetnju centralnim ulicama Beograda i do predvečerja zadržali ispred policijske stanice u Bulevaru despota Stefana.

   


Snimci objavljeni na društvenim mrežama međutim pokazuju i da je Aleksandar Vučić građanima poručuo „Želim vam sve najbolje“, pa nije jasno na šta Alo misli kada piše da im je pokazao šta „misli o njima“.




U tekstu Alo-a tvrdi se i da je okupljenih građana ispred Predsedništva bilo tek nešto više od hiljadu. Međutim, snimci koje su sačinili novinari KRIK-a koji su bili na licu mesta demantuju i Alo i predsednika Vučića.










Informer u najnovijem broju citira i kontroverznog analitičara Božidara Spasića koji kaže da je „apsolutno tačno da krizni štab pobunjenika planira da fingira na Obradovića, Đilasa a čak se pominju i određene žene“.

   


   
  Pristrasnost
Srpski telegraf nas ubeđuje da je najbolje da Vučić vlada doživotno
Zamislite scenu: hiljade siromašnih i gladnih stoji u redovima čekajući hranu, ljudi cvokoću u h...
  Dezinformacija
LGBT populaciji zabranjeno da budu davaoci krvi? Netačno.
Poznati teoretičar zavere i kandidat za odbornika na listi SNS-a na predstojećim beogradskim izbor...
  Manipulisanje činjenicama
Zloupotrebom podataka prikazan porast raka kod vakcinisanih od kovida od 14.000 odsto
„Broj obolelih od raka porastao za 14.000 posto među Amerikancima koji su se vakcinisali”, piš...
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: