raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Suđenje Simonoviću odloženo tri puta za mesec dana
07.12.2020.    Vesna Radojević    Advokat Viktor Gostiljac i okrivljeni Dragoljub Simonović nasmejani ispred suda / Foto: Raskrikavanje
Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zakazano za danas i sutra odloženo je po treći put u samo mesec dana. Simonović je optužen da je naložio paljenje garaže novinaru Žig info, Milanu Jovanoviću i to zbog pisanja tog portala o njemu.
Kao i prethodna dva puta razlog za odlaganje je Vladimir Mihailović, jedan od trojice okrivljenih pored Simonovića.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu, a po rečima novinara Milana Jovanovića, njegovi advokati su rekli da Mihailović zbog preležanog koronavirusa ima zakazane preglede u jednom Domu zdravlja.

Sudija Drugog osnovnog suda Slavko Žugić je za prilike srpskog pravosuđa brzo zakazao termine novih suđenja i to sedam dana, 15. i 16. decembar. Zbog ovakvih čestih zakazivanja, advokati okrivljenih su se pobunili, rekao je novinarima Milan Jovanović posle suđenja.

„Branioci okrivljenih se bune jer sudija ovako često zakazuje suđenja, ali bi valjda trebalo da im je cilj da što pre dokažu nevinost svojih branjenika“.

Inače, za nekoliko dana navršiće se dve godine otkada je u sred noći novinaru Milanu Jovanoviću i njegovoj supruzi Jeli Deljanin molotovljevim koktelom zapaljena garaža, a požar se proširio i na druge delove kuće.

Bivši predsednik Opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović optužen je da je svog poznanika policajca Vladimira Mihailovića zamolio da organizuje paljenje automobila novinaru. Mihailović je prema optužnici kasnije unajmio Igora Novakovića iz Grocke da obavi taj posao, a Novaković dalje Aleksandra Marinkovića koji se i dalje nalazi u bekstvu, a kojij je lično zapalio garažu.

U tekstu Simonovićeva ekipa: Ko su ljudi koji su zamalo zapalili novinara Raskrikavanje je sakupilo obimnu krivičnu dokumentaciju okrivljenih i vezi Simonovića sa nekima od njih.

Sve vesti sa suđenja možete da čitate ovde.
  Vest
Presuda za paljenje kuće novinara: „Simonović je kao funkcioner bio dužan da trpi kritike”
Ukupno 17 godina zatvora dobili su bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović i još tro...
  Vest
Ukupno 17 godina zatvora četvorici okrivljenih za paljenje kuće novinara
Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je danas na pet godina zatvora pred...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: Tužilac tražio 24 godine zatvora za okrivljene
Danas je počelo iznošenje završnih reči na suđenju bivšem predsedniku Grocke Dragoljubu Simono...
Milan Jovanović
Grocka
Žig Info
suđenje
Dragoljub Simonović
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: