raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
Tužilaštvo traži osam godina zatvora za Dragoljuba Simonovića
18.03.2019.    Vesna Radojević    Foto: N1 Printscreen
Drugo osnovno tužilaštvo je saopštilo da je nakon okončanja istrage zbog sumnje je predsednik opštine Dragoljub Simonović izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem zatražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od osam godina. Tužilaštvo je zatražilo po pet godina za druge osumnjičene Mihajlović Vladimira i Igora Novakovića kao i šest godina zatvora za Marinković Aleksandra.
Kako su saopštili, ovakvu odluku su doneli nakon istražnog postupka u kome su utvrdili da je Dragoljub Simonović podstrekao Vladimira Mihajlovića da pronađe lice od poverenja koje bi u vidu opomene, zapalilo automobil novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću. Nakon toga kako tvrde, Mihajlović je preko Igora Novakovića došao do Aleksandra Marinkovića koji je pristao da zapali auto kako bi mu Novaković otpisao dug.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je Marinković „došao do garaže oštećenog, gde se nalazilo putničko vozilo, gde je ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže, a nakon toga u unutrašnjost ubacio staklenu flašu u koju je prethodno sipao benzin“.

Navode da je proliveni benzin po podu izazvao požar u unutrašnjosti garaže i automobila, da se proširio na povezani stambeni objekat izazivajući opasnost po život supružnika Jovanović. Pričinjena šteta kako navode je nešto veća od 5,5 miliona dinara.

Podsetimo, predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je prošle nedelje saopštio da podnosi ostavku na sve funkcije u toj beogradskoj opštini i Srpskoj naprednoj stranci. A novinar Milan Jovanović za Raskrikavanje je kazao da li će te ostavke biti prihvaćene i da li će biti učinjeno nešto povodom krivičnih prijava koje je on podnosio zbog malverzacija u kojima je Simonović učestvovao.

U paljenju kuće novinaru Milanu Jovanoviću učestovala je i Bojana Cvetković Šijački sa kojom je tužilaštvo potpisalo sporazum o priznanju krivičnog dela.

Kako se navodi u presudi Bojani Šijački Cvetković koja je dostavljena Raskrikavanju, ona je 12. decembra u tri sata iza ponoći odvezla Aleksandra Marinkovića do kuće Milana Jovanovića. Marinković je potom razbio prozor na garaži i unutra ubacio zapaljenu flašu sa benzinom. Dalje se kaže da je Marinkovića na ovo naterao Igor Novaković koji mu je obećao da će mu otpisati dug od 350 evra koji ima prema i da će mu dati još 500 evra. Šijački Cvetković koja je bila vozač, osuđena je na šest meseci kućnog pritvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
  Vest
Presuda za paljenje kuće novinara: „Simonović je kao funkcioner bio dužan da trpi kritike”
Ukupno 17 godina zatvora dobili su bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović i još tro...
  Vest
Ukupno 17 godina zatvora četvorici okrivljenih za paljenje kuće novinara
Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je danas na pet godina zatvora pred...
  Vest
Suđenje za paljenje kuće novinara: Tužilac tražio 24 godine zatvora za okrivljene
Danas je počelo iznošenje završnih reči na suđenju bivšem predsedniku Grocke Dragoljubu Simono...
Milan Jovanović
ŽIG Info
Grocka
Dragoljub Simonović
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: