raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Odložen početak novog suđenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića
24.02.2022.    Milica Ljubičić    Dragoljub Simonović/ Foto: Raskrikavanje
Novo suđenje trojici okrivljenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, trebalo je da počne danas, ali se nije održalo zbog odsustva advokatice jednog od okrivljenih, Zore Dobričanin. U sudnici se danas nije pojavio ni novinar portala Žig info čija je kuća zapaljena, Milan Jovanović. Sudija je sledeće suđenje zakazao za 8. april.
Nakon što je beogradski Apelacioni sud krajem prošle godine ukinuo prvostepenu presudu trojici okrivljenih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, danas je trebalo da počne novo suđenje.

Ipak, to se nije desilo jer je advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja u ovom slučaju zastupa bivšeg policajca Vladimira Mihailovića, zaražena virusom korona.

U Palati pravde danas su se pojavila dvojica okrivljenih - bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović i bivši policajac, Vladimir Mihailović, dok se Aleksandru Marinkoviću, koji se nalazi u bekstvu, sudi u odsustvu.

Tužilac u ovom slučaju Predrag Milovanović rekao je da ne sumnja da je Dobričanin bolesna, ali i napomenuo da mu je „zaparalo sluh” da se ona testirala pre više od sedam dana, koliko je inače predviđeno trajanje izolacije kovid pozitivnih.

Sudija Luka Pantelić je međutim kazao da „ne sumnja u razlog izostanka advokatice”, te da njen razlog uzima kao „opravdan”.

Danas se iz zdravstvenih razloga nije pojavio ni oštećeni, novinar Milan Jovanović.

Branilac Dragoljuba Simonovića, Ivica Vuković je napomenuo da je potrebno urediti optužnicu jer se u trenutnoj spominje i Igor Novaković, kome se ne sudi u ovom postupku.

Igor Novaković se inače nalazi u lancu okrivljenih za paljenje Jovanovićeve kuće, ali je pred sam kraj prethodnog suđenja, sudija postupak protiv njega odvojio zbog odsustva njegovog advokata.

Novaković je sredinom novembra prošle godine prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od četiri godine. On je uložio žalbu na ovu presudu.

Podsetimo da su pre godinu dana, Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković osuđeni na ukupno dvanaest i po godina zatvora zbog paljenja kuće novinara iz Vrčina.

Nakon što su uložili žalbu, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu protiv njih trojice, čime je suđenje vraćeno na početak.
  Vest
Početak ponovnog suđenja Dragoljubu Simonoviću odložen po peti put
Ni peti pokušaj da ove godine suđenje okrivljenima za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću p...
  Vest
Apelacioni sud ukinuo još jednu osuđujuću presudu za paljenje kuće novinara, suđenje odloženo po četvrti put
Ponovno suđenje Dragoljubu Simonoviću i još dvojici okrivljenih odloženo je po četvrti put u ov...
  Vest
Po treći put odložen početak suđenja za paljenje kuće novinara
Početak novog suđenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina ni danas nije održ...
Milan Jovanović
Dragoljub Simonović
suđenje
novinar
Žig info
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: