raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Suđenje uredniku Fejk njuz Tragača odloženo, direktorka Tanjuga se nije pojavila
17.02.2021.    Milica Ljubičić    Foto:Printscreen/YT_Pink,N1
Današnje suđenje povodom tužbe koju je novinska agencija Tanjug podnela protiv urednika Fejk njuz tragača, Stefana Janjića, nije održano jer se direktorka te agencije, Branka Đukić nije pojavila zbog bolesti. Naredni termin suđenja zakazan je za april.
Na početku suđenja, sudija Trećeg osnovnog suda Vuk Đuričković pročitao je telegram advokata u kojem se navodi da Đukić nije došla zbog zdravstvenog problema, a naredno suđenje zakazao je za 23. april.

Sudija je, na predlog Janjićevog advokata, ponovo dao mogućnost da do termina narednog suđenja, pokušaju da spor reše mirnim putem.

Podsetimo, agencija Tanjug tužila je urednika Fejk njuz tragača, Stefana Janjića zbog izjave koju je u julu prošle godine dao na televiziji N1 kada je, između ostalog, rekao da se toj agenciji „ne može verovati jedan kroz jedan“. Tanjug tvrdi da im je na ovaj način Janjić ugrozio kreditnu sposobnost i traže da se on uslovno osudi na godinu dana zatvora.

Suđenje je počelo krajem novembra prošle godine, kada je sudija dvema stranama predložio da spor reše mirnim putem, tj. izvan suda.

U međuvremenu je u Tanjugu došlo do promena. Naime, firma „Tačno”, u vlasništvu Radojice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, od vlade Srbije je dobila pravo na korišćenje Tanjugovog logoa, slogana i dela arhive, za 628 hiljada evra, u narednih deset godina. Nacrtom ugovora predviđeno je da ova firma preuzme i stotinak zaposlenih u Tanjugu, o čemu je Raskrikavanje već pisalo.

Zatim je u februaru ove godine Udruženje novinara Srbije (UNS), pozivajući se na nezvanična saznanja, objavilo da Branka Đukić više nije direktorka Tanjuga. Đukić međutim o razlozima odlaska sa ove pozicije nije želela da govori. Nije poznato ni ko će doći na njeno mesto, niti da li je sa njom otišao još neko od zaposlenih.

Uprkos ovim nezvaničnim saznanjima, u Agenciji za privredne registre (APR) Branka Đukić je i dalje navedena kao zakonska zastupnica Tanjuga.
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića: Završeno iznošenje žalbi na presudu, sledi odluka Apelacionog suda
Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu završeno iznošenje žalbi na presudu u slučaju paljenja ku...
  Vest
Slučaj Milana Jovanovića po drugi put pred Apelacionim sudom, tužiteljka tražila osam godina zatvora za Simonovića
Nakon godinu dana od donošenja prvostepene presude, u Apelacionom sudu u Beogradu danas je započet...
Okončano apelaciono suđenje za ubistvo Ćuruvije, sledi konačna presuda
Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu iznošenjem završnih reči okončano i poslednje suđenje u ...
Suđenje
Fejk njuz tragač
Tanjug
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011/420-43-04
Raskrikavanje na društvenim mrežama: