raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Suđenje uredniku Fejk njuz Tragača odloženo, direktorka Tanjuga se nije pojavila
17.02.2021.    Milica Ljubičić    Foto:Printscreen/YT_Pink,N1
Današnje suđenje povodom tužbe koju je novinska agencija Tanjug podnela protiv urednika Fejk njuz tragača, Stefana Janjića, nije održano jer se direktorka te agencije, Branka Đukić nije pojavila zbog bolesti. Naredni termin suđenja zakazan je za april.
Na početku suđenja, sudija Trećeg osnovnog suda Vuk Đuričković pročitao je telegram advokata u kojem se navodi da Đukić nije došla zbog zdravstvenog problema, a naredno suđenje zakazao je za 23. april.

Sudija je, na predlog Janjićevog advokata, ponovo dao mogućnost da do termina narednog suđenja, pokušaju da spor reše mirnim putem.

Podsetimo, agencija Tanjug tužila je urednika Fejk njuz tragača, Stefana Janjića zbog izjave koju je u julu prošle godine dao na televiziji N1 kada je, između ostalog, rekao da se toj agenciji „ne može verovati jedan kroz jedan“. Tanjug tvrdi da im je na ovaj način Janjić ugrozio kreditnu sposobnost i traže da se on uslovno osudi na godinu dana zatvora.

Suđenje je počelo krajem novembra prošle godine, kada je sudija dvema stranama predložio da spor reše mirnim putem, tj. izvan suda.

U međuvremenu je u Tanjugu došlo do promena. Naime, firma „Tačno”, u vlasništvu Radojice Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić, od vlade Srbije je dobila pravo na korišćenje Tanjugovog logoa, slogana i dela arhive, za 628 hiljada evra, u narednih deset godina. Nacrtom ugovora predviđeno je da ova firma preuzme i stotinak zaposlenih u Tanjugu, o čemu je Raskrikavanje već pisalo.

Zatim je u februaru ove godine Udruženje novinara Srbije (UNS), pozivajući se na nezvanična saznanja, objavilo da Branka Đukić više nije direktorka Tanjuga. Đukić međutim o razlozima odlaska sa ove pozicije nije želela da govori. Nije poznato ni ko će doći na njeno mesto, niti da li je sa njom otišao još neko od zaposlenih.

Uprkos ovim nezvaničnim saznanjima, u Agenciji za privredne registre (APR) Branka Đukić je i dalje navedena kao zakonska zastupnica Tanjuga.
  Vest
Slučaj Ćuruvija: Suđenje opet odloženo, advokatica Dobričanin Nikodinović bolesna
Ponovljeno suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije danas je odloženo jer je advokatica dvojic...
  Vest
Za paljenje kuće novinara ukupno 12 i po godina, suđenje obeležile opstrukcije
Dragoljub Simonović i još dvojica okrivljenih nepravosnažno su osuđeni na ukupno 12 i po godina ...
  Vest
Okrivljeni za paljenje kuće novinara: Bivši načelnik beogradske policije mi je iznudio iskaz
Bivši policajac Vladimir Mihailović, jedan od okrivljenih u postupku za paljenje kuće novinara Mi...
Suđenje
Fejk njuz tragač
Tanjug
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: